BIST 9.066
DOLAR 32,31
EURO 35,12
ALTIN 2.293,70
HABER /  DÜNYA

Kanada'da devlet izinli vahşet!

Kanada'da her yıl devlet izniyle yapılan fok avı için sezon açıldı. Avcılar, bu yıl ilk kez küçük kalibreli silahlarla av yapıyorlar.

Abone ol

Kanada'da her yıl devlet izniyle yapılan fok avı için sezon açıldı.

Geçen hafta izin verilmesine rağmen, hava şartlarının elverişsiz olması yüzünden Nova Scotia eyaletinin Hay İsland limanında bekleyen 25 avcı teknesi, önceki gün denize açıldı.

Vahşi avlanma yöntemleri nedeniyle tüm dünyadan tepki alan avcılar, bu yıl ilk kez küçük kalibreli silahlarla av yapıyorlar.

Avlayacakları hayvana bir el ateş eden avcılar, Kanada Federal Balıkçılık Bakanlığı görevlileri, veterinerler ve sivil toplum kuruluşu üyelerince de izleniyor. Bakanlık bu yılki av kontenjanını 50 bin olarak açıkladı.

Kanada Federal Balıkçılık Bakan Gail Shea, fok avının 6000 ailenin geçim kapısı olduğunu belirterek, fok ürünlerine getirilen yasaklamalarla ilgili Dünya Ticaret Örgütü nezdindeki girişimlerinin sürdüğünü açıkladı.

Bölgedeki fok sayısının hızla arttığına işaret eden Bakan Shea, yeni doğmuş yavruların avlanmasını yasakladıklarını ve bu yasağa uymayanların avdan menedileceğini kaydetti.

Öte yandan, beraberindeki hayvan hakları savunucuları ile birlikte bölgedeki avı izleyen Uluslararası Hayvanseverler Topluluğu'nun Kanada Temsilcisi Rebecca Aldworth, bakanlığın yasağına rağmen, yeni doğmuş yavruların avlandığını ileri sürdü. Buna ilişkin ellerinde video kayıtları ve fotoğraflar olduğunu açıklayan Aldworth, "Avlanan fokların yüzde 97'si üç aylıktan küçük ve avı yasak olan yavrular. Bunların çoğu da bir aylık. Bakanlık isterse görüntüleri veririz" dedi.