BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,77
ALTIN 2.496,86
HABER /  DÜNYA

Kanada eksi 44 dereceyi gördü bir kişi donarak öldü

KANADA'da ağır geçen kış mevsimi hayatı olumsuz etkiliyor. Hava sıcaklıkları eksi 44 dereceyi gördü, bir kişi donarak yaşamını yitirdi.

Abone ol

KANADA'da ağır geçen kış mevsimi hayatı olumsuz etkiliyor. Hava sıcaklıkları eksi 44 dereceyi gördü, bir kişi donarak yaşamını yitirdi.

Quebec City Polis Sözcüsü Cyndi Pare, Ouebec eyaletinin başkenti Quebec City'de, kentin Limoilou Mahallesindeki bir binanın dışında Real Charron (57) adındaki kişinin cesedinin bulunduğunu açıkladı. Charron'un hipotermiden öldüğü ihtimali üzerinde durulduğunu belirten Pare, otopsi sonuçlarını beklediklerini ifade etti.

EN SICAK ŞEHİR EKSİ 38 DERECE; Bu arada, dondurucu kış şartlarının etkili olduğu ülkede, hava sıcaklığı bazı kentlerde —44 dereceye kadar düştü. Kanada Meteoroloji Hizmetlerinden yapılan açıklamada, hissedilen hava sıcaklığının, Quebec'e bağlı Montreal'de —44, Saskatchewan'ın Saskatoon kentinde —40, Quebec City'de —38 ve British Columbia eyaletine bağlı Kootenay bölgesinde de —40 derece olarak ölçüldüğü belirtildi. 

Yetkililer, halkı, aşırı soğuğun neden olduğu don ısırması ve hipotermi gibi durumlarla nefes, göğüs ağrısı ve kas ağrıları ve halsizlik, uyuşukluk, el ve ayak parmaklarının renginde değişiklik gibi semptomların görülmesi durumunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiği konusunda uyardı.