BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.494,80
HABER /  SAĞLIK

Kan grubunuza göre nasıl beslenmelisiniz?

Kan grupları, insanların beslenme çeşitlerini de etkilemekte önemli rol oynuyor. Peki hangi kan grubu nasıl beslenmeli ne tüketmeli?

Abone ol

Beslenme farklılıkları, insan vücudunda kanla ilişkilendirmiş ve hangi kan grubunun ne gibi besinler tüketmesi gerektiği sıralanmıştır. İşte kan grubuna göre beslenme çeşitleri...

A grubu nasıl beslenmeli?
A grubu insanlarının bağışıklık sistemi oldukça zayıf olduğundan dolayı kalp, sindirim ve kanser rahatsızlıklarına daha yatkın olurlar. Vücutları strese karşı daha açıktır, bu nedenle hayvansal gıdalar tüketince kendilerini daha bitkin ve yorgun hissederler. A grubundaki kişiler, beslenmelerinde sebze tüketmeye gayret gösterirken, bunu deniz ürünleri, düşük glisemik sebzeler, soya ürünleri, kuruyemişler, meyveler ve baklagil dengesini ile yapmalıdır.

B grubu nasıl beslenmeli?
Stresi en çok tolere edebilen B kan grubuna sahip kişiler, doğru bir şekilde beslenmezlerse MS, diyabet ya da lupus hastalığına yakalanabilirler. Bu nedenle et ve sbzeyi dengeli bir şekilde tüketmelilerdir. Ayrıca süt ve süt ürünlerini de kolaylıkla sindirebilirler.

AB grubu nasıl beslenmeli?
Yanlış beslenmeye bağlı olarak görülen gereksiz kilo artışı için tavuk, mısır, nohut, fasulye ve buğday tüketmemek gerekir.

0 grubu nasıl beslenmeli?
0 kan grubuna sajip kişiler, depresyon ve tiroid rahatsızlıklarına daha kolay yakalanabilirler. Zayıflamak için hayvansal gıdaların doğal olması ve yağ oranının az olması önemlidir.