SAĞLIK
Güncelleme :18-04-2012 02:47|Haber Tarihi :18-04-2012 02:590 YorumKan grubu A olanlar dikkat!..
Bilim insanları kan grubu A olanlarla ilgili çarpıcı bir gelişmeyi gün yüzüne çıkardı...
Bilim adamları, ishale, küçük çocuklarda aşırı su kaybı nedeniyle ölüme bile yol açabilen rota virüsün özellikle kan grubu A olanları hasta ettiğini bildirdi.
Amerikalı ve Fransız bilim adamları, sonuçları Nature dergisinde yayımlanan araştırmalarında, rota virüsün, özellikle kan grubu A olanlarda bulunan şeker molekülüne bağlanarak, bağırsak hastalığına yol açtığını tespit etti.
Laboratuvarda yapılan deneylerde, virüsün, yüzeyinde A kan grubuna has şeker molekülü bulunan hücrelere kolaylıkla girebildiği görüldü. Bu molekülün bulunmadığı hücrelerin büyük bölümü ise virüs saldırısından kurtuldu. A kan grubuna has şeker molekülü devre dışı bırakıldığında da virüsün hücreye zarar veremediği tespit edildi.
Yapılan ilk klinik araştırmada da rota virüs taşıyan hastaların hemen hepsinin kan grubunun A olduğu görüldü. Bilim adamları, bu klinik araştırmanın daha da genişletilerek net bir sonuca varılabileceğini belirtti.
Araştırma başkanı Ventaram Prasad, sonucun aynı zamanda, neden insanların farklı kan grubuna sahip olduğunu açıklayabileceğini ifade etti. Prasad, virüslerin kan grubu A olan insanlara bulaşmasının ardından bu saldırılardan kaçabilmek için farklı kan gruplarının ortaya çıkmış olabileceğini bildirdi.


GÜNDEMAtatürk'ün arşivden çıkan son fotoğrafları!Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi (ATAM), 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk'ün çok özel fotoğraflarını arşivlerden çıkardı
GÜNDEMPatlamadan sonra gitmeye karar verdiler11 Mayıs'tan bu yana ülkelerine dönen Suriyeli sayısı bin 500'e ulaştı.
EMLAK129 Bin TL'ye ev sahibi olma fırsatı!Bulut İnşaat, yeni projesi Evviva Nirvana ile ev sahibi olacaklara büyük kolaylıklar sağlıyor.
ÇALIŞMA HAYATIAylardır çalışan hükümet çıkmazda!Hem 'kadınlar çalışmalı' deniyor, hem de çok çocuk teşviği geliyor.
DÜNYALolipop kardeşliği kısa sürdüMaymun ve köpeğin lolipopla oynadıkları oyun izleyenleri kahkahaya boğdu.
FUTBOLGalatasaray'da Selçuk İnan Xavi'yi geçtiSelçuk İnan, son iki sezondaki performansıyla İspanyol meslektaşını geride bıraktı.- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
BİLİM-TEKNOLOJİHediye Galaxy Note 2 ister misiniz?Samsung Galaxy Note ll kazanmaya ne dersiniz? İnternethaber Bilgi Yarışması'na katılın, bilgi yarışmasındaki sorulara doğru cevap verin ve hediyeyi kazanın.
GÜNDEMHatay'da patlama!Hatay'ın Antakya merkeze bağlı Tanışma Köyü'nde kaçak akaryakıt deposu bulunan inşaat halindeki bir evde patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre 9 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.
MHPMHP'den Hakan Albayrak'a sert yanıt!MHP milletvekili Özcan Yeniçeri, hem Hakan Albayrak'ın iddialarına, hem Başbakanın Amerika ziyaretine hem de basının çözüm sürecindeki yerine dikkat çekti.
MEDYAAli Kırca'dan canlı yayında TMSF yorumuShow TV Anchorman'i Ali Kırca, TMSF'nin el koyduğu kanalda ilk haberini sundu.- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- Behzat Ç. yoluna tek başına devam edecek
- Muhteşem Yüzyıl 100. bölüm fragmanı
- Muhteşem Yüzyıl'dan kötü haber!
- Karadayı'dan görülmemiş efsane kareler
- Karadayı 32. bölüm 1. ve 2. fragmanı
- Kuzey Güney'de kırmızı ruj tepkisi!
- Kuzey Güney'de muhteşem teklif
- Bu diziler ekrana veda ediyor!
- Kanuni ve Mihrimah göz yaşarttı
- Muhteşem'den görülmemiş kareler
İnternethaber Yayın Grubu Tüm Hakları Saklıdır © 2000-2011 - İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
Tel : +90 212 266 99 99 / Faks : +90 212 266 98 98





























