BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.425,22
HABER /  DÜNYA

Kan donduran tehdit! Okyanuslar gibi kan akacak

224 kişilik Rus yolcu uçağının düşürülmesi olayını üstlenen terör örgütü DAEŞ , Rusya'yı tehdit etti. DAEŞ yayınladığı bir videoda kan donduran ifadeler kullandı.

Abone ol

DAEŞ, Rusya'da 'çok yakında' saldırılar gerçekleştireceği tehdidinde bulunduğu bir video yayınladı.

Rusça olarak yayınlanan videoda, ''Yakında, çok yakında okyanuslar gibi kan akacak'' gibi tehditler bulunuyor. Videoda, ''Kafkasya karanlık güçlerden geri alınacak'' denildi.

OKYANUSLAR GİBİ KAN AKACAK

IŞİD’in daha önce gerçekleştirdiği saldırılarla ilgili anların da yer aldığı videoda, “Çok yakında okyanuslar kadar kan akacak”, “Kremlin bizim olacak”, “Avrupa sallanıyor, Rusya ölüyor” ifadelerinin yer aldığı alt yazılara yer verildi.

DAEŞ: YOLCU UÇAĞINI BİZ DÜŞÜRDÜK

Mısır'ın Sina Yarımadası üzerinde Rus yolcu uçağının düşürülmesini üstlenen DAEŞ'e bağlı bir grup, bunu Suriye’de hava saldırılarına başlayan Rusya'dan intikam almak için yaptıklarını açıklamıştı. Uçakta bulunan 224 kişinin hepsi hayatını kaybetmişti.

BİR SONUCA ULAŞILAMADI

Mısır istihbarat şefi, uçağın neden düştüğü konusunda hala bir sonuca ulaşılamadığını belirtti.

TERÖR SALDIRISI İHTİMALİ ÜZERİNDE DURULUYOR

Yabancı istihbarat daireleri uçağın içinde patlayan bir bomba ihtimalinden bahsederken, Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Başkan Barack Obama ve İngiltere Başbakanı David Cameron da uçağın bir terör saldırısı sonucu düşmüş olabileceğini belirtti.