BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.497,16
HABER /  GÜNCEL

Kamyoncuların katillerine ağır ceza

Fethiye’de geçtiğimiz yıl üç ayrı kamyoncu cinayetine karıştıkları iddiasıyla tutuklanan 2 şüphelinin yargılanmasına başlandı.

Abone ol

Fethiye'nin Bayır köyü yakınlarında kamyon şoförleri 48 yaşındaki Mustafa Bozaran ile 41 yaşındaki Osman Sevinç'i üzerlerinde bulunan para ve kıymetli eşyaları için ayrı ayrı tarihlerde geceleyin öldürdükten sonra kayıplara karışan ayrıca Sahil Ceylan köyünde 56 yaşındaki çoban Hüseyin Orpak'ı da paralarını alıp öldürdükten sonra yaktıkları iddiası ile tutuklanan Salim O.(35) ve İsmail Y.(36) ilk duruşmada kamyon şoförü Mustafa Bozaran'ın öldürülmesi olayı nedeni ile hakim karşısına çıktı. 3 ayrı cinayetle ilgili ayrı ayrı dava açıldığı öğrenilirken ilk duruşmada 2 zanlı birbirlerini suçladı.

ARAÇLARI YAĞMALAMAK İÇİN ÖLDÜRMÜŞLER

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma öncesi adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Katil zanlıları cinayet ve nitelikli yağma nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet cezası istemi ile hakim karşısına çıktılar. Fethiye'nin Kaş ilçesinden 07 PD 509 plakalı kamyonu ile Antalya'ya gitmekte olan şoför Mustafa Bozaran, Fethiye'nin Bayır Köyü yakınlarında av tüfeği ile öldürülmüş vaziyette bulunmuştu. Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame okunurken 2 zanlının yağma gerçekleştirip kamyon şoförünü öldürdüğü belirtildi.

Zanlılardan Salim O., Muğla Cezaevi'nden getirilirken İsmail Y.'de Fethiye Cezaevi'nden getirildi. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada İsmail Y., suçlamaları kabul etmezken, Salim O.'nun savunması alındıktan sonra beyanda bulunacağını söyledi.

VİCDAN AZABI ÇEKİYORMUŞ

Sanık Salim O. ise ifadesinde; "Öldürülen ilk kamyon şoförü Mustafa Borazan'dır. Cinayeti İsmail Y. işlemiştir. İsmail Y. evden 2 silah almıştı. Hangisini Mustafa Borazan'ın öldürülmesinde kullandığını bilemiyorum. Gece karanlıktı. Daha sonra bana bu olayda otomatik tüfeği kullandığını söylemişti. Eğer o silahın kullanıldığını bilseydim bana saklamam için verdiği tüfeği evimizin yanına koymaz, uzak bir yere atardım. Olay nedeniyle pişmanım, vicdan azabı çekiyorum" dedi.

İsmail Y.'nin kendisine bir çanta içinde 2 tüfek ve mermiler saklattığını da itiraf eden Salim O., İsmail Y.'yi suçladı. Sanık İsmail Y., Salim O.'nun suçlamalarının hiç birini kabul etmediğini kaydetti. Bu arada mahkemede tanıklar dinlenirken duruşma diğer tanıkların dinlenmesi, baz istasyonu sinyal bilgileri dökümü için 1 Haziran 2012 gününe ertelendi.