BIST 9.525
DOLAR 32,65
EURO 34,88
ALTIN 2.511,93
HABER /  GÜNCEL

Kamuda başörtüsü yasağı kalktı

"Demokratikleşme Paketi" kapsamında kamuda başörtüsü yasağını kaldıran düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. MEB yönetmeliğinde yapılan değişiklikle de ilkokullarda okunan "Andımız" tamamen yürürlükten kaldırıldı.

Abone ol

"Demokratikleşme Paketi" kapsamında kamuda başörtüsü yasağını kaldıran düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında başörtüsüne serbestlik getiren düzenlemeyle ilkokullarda okutulan andın kaldırılmasına olanak sağlayan düzenleme dün gece Resmi Gazete'de yayımlandı.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın 30 Eylül'de açıkladığı ""nin öngördüğü adımlardan biri de kamuda çalışan kadınların başörtüsü takmasını yasaklayan düzenlemenin değiştirilmesiydi.

Yeni düzenlemeye göre başörtüsü yasağı "sadece emniyet hizmetleri sınıfına mensup olanlar, hakimler, savcılar ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapanları" kapsayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğinde yapılan değişiklikle de ilkokullarda okunan "Andımız" tamamen yürürlükten kaldırıldı.

Başbakan Erdoğan "Demokratikleşme Paketi"ni açıklarken, pakette yer alan sorunların, "çoğunluğu son 30 yıl olmak üzere, Cumhuriyet tarihi boyunca var olan sorunlar" olduğunu vurgulamış, paketin "on yılların tortusunu kaldırdığını, on yılların sorununa çözüm ürettiğini, kardeşliği güçlendireceğini" ifade etmişti .

Anamuhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise "demokratikleşme paketi" ile ilgili değerlendirmesinde, AKP hükümetinin demokrasi konusunda samimi olmadığını, AKP döneminin Türkiye'yi bütün demokratikleşme sıralamalarında geriye götürdüğünü söylemişti.