BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18
HABER /  MAGAZİN

Kamil Sönmez hayatını kaybetti!

Ünlü türkücü Kamil Sönmez bu sabaha karşı hayatını kaybetti.

Abone ol

Türk Halk Müziği sanatçısı Kamil Sönmez bu sabaha karşı 02.30'da vefat etti. 65 yaşındaki Kamil Sönmez, İstanbul Başkent Üniversitesi'nde tedavi görüyordu.

Başhekim Prof. Dr. Kürşat Tokel yaptığı açıklamada, " Kamil Sönmez yaygın bir beyin kanamasıyla geldi. Uyandırmaya çalıştık ama olmadı. Bu sabaha karşı 02.30'da kaybettik. Çok üzgünüz" dedi.

Uzun süredir böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören Sönmez'in, bir süre uyutulacağı belirtilmişti.

ÜNLÜLERİN USTA SANATÇI ARDINDAN MESAJLARI... TIKLAYIN

kami̇lsönmez.jpg

KAMİL SÖNMEZ KİMDİR?

1947 yılında Perşembe-Ordu'da doğdu. Özellikle Karadeniz müziğinden türküler seslendiren Türk halk müziği sanatçısı, sinema ve tiyatro oyuncusudur.

İlköğretimini Giresun'da tamamladıktan sonra, Ankara Devlet Konservatuarı Opera-Şan bölümüne girdi. 1967-1969 yılları arasında askerlik görevini yapan Sönmez, askerlik sonrası Avni Dilligil Tiyatrosu’nda profesyonel tiyatro oyunculuğuna başladı. Sırasıyla Ankara Sahnesi ve Ankara Kardeş Oyuncular Tiyatrosu'nda çalışmalarını sürdürdü.

Tiyatro’da oyunculuğunu sürdürürken Zülfü Livaneli’nin yapımcılığında ilk plağı olan "İnce Memed - Hekimoğlu" ile şarkıcılığa başladı. Sonra halk türküleri sınavını kazanarak radyoya girdi. Karadeniz türkülerinin en önemli sanatçılarından biri oldu. Bu sırada sinema filmlerinde de rol aldı.

Kamil Sönmez, 1993 yılından beri Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Türk Halk Müziği korosunda solisttir. 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştır.