BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.240,78
HABER /  GÜNCEL

Kamil Başoğlu kimdir istifa etmeseydi 1 numaraydı!

EDOK Komutanı Kamil Başoğlu son dakika kararıyla TSK'dan istifa etti. TSK'dan istifa eden Kamil Başoğlu kimdir sorunun yanıtı ise oldukça çarpıcı. EDOK Komutanı Kamil Başoğlu istifa etmeseydi 2021'de Genelkurmay Başkanı olacaktı.

Abone ol

Eğitim ve Doktrin Komutanlığı- EDOK Komutanı Orgenerel Kamil Başoğlu TSK'daki görevinden istifa etti. Kamil Başoğlu'nun istifası Yüksek Askeri Şura toplantısına dakikalar kala Ankara'da deprem etkisi yarattı. Peki Kamil Başoğlu neden istifa etti? Kamil Başoğlu kimdir? 

KAMİL BAŞOĞLU KİMDİR? 

Kamil Başoğlu 1957 Kayseri doğumludur. 

1979 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1980 yılında Topçu ve Füze Okulu'ndan mezun oldu. 1986 yılına kadar Türk Kara Kuvvetleri'nde çeşitli birliklerde takım komutanlığı ve batarya subaylığı yaptı. 1988 tsk'dan istifa eden orgeneral kamil başoğlu kimdir tsk'nın 1 numarası olacaktıyılında Kara Harp Akademisi'nden mezun oldu. Kurmay Subay olarak 12. Piyade Tümeninde Piyade Bölük Komutanlığı ve Plan Subaylığı, 65. Piyade Tümeni'nde Lojistik Şube Müdürlüğü, Kara Kuvvetleri Personel Daire Başkanlığı'nda Kurs Plan Subaylığı, İslamabad Kara Ataşeliği, Gülhane Askerî Tıp Akademisi'nde Öğrenci Tabur Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanı Özel Kalem Müdürlüğü, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanlığı görevlerini yürüttü.

2002 yılında Tuğgeneral rütbesine terfi etti. Tuğgeneral rütbesi ile 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Personel Plan ve Yönetim Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2006 yılında Tümgeneral rütbesine terfi etti. Tümgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Personel Başkanlığı ve 39. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı görevlerini yürüttü.

edok komutanı orgeneral kamil başoğlu neden istifa etti

2010 yılında Korgeneral rütbesine terfi etti. Korgeneral rütbesi ile Genelkurmay Personel Başkanlığı ve 9. Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulundu.

2014 yılında Orgeneral rütbesine terfi etti ve Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı görevine atandı.

Perihan Başoğlu ile evlidir ve iki çocuğu vardır. İngilizce bilmektedir.

TSK'DAN İSTİFA EDEN ORGENERAL KAMİL BAŞOĞLU GENELKURMAY BAŞKANI OLACAKTI

2014 yılında yapılan Yüksek Askeri Şura toplantısında alınan kararlar TSK'nın 2021 yılına kadarki yönetim kadrosunun da belirlenmesine neden olmuştu. 2014 YAŞ kararlarına göre, Kamil Başoğlu 2021 yılında Genelkurmay Başkanı olacaktı.