BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.326,17
HABER /  DÜNYA

Kameraman 'devrim yapacağım' deyip kendini ateşe verdi

TUNUS'ta ekonomik şartları protesto etmek için kendini yakan kameraman hayatını kaybetti. Kameraman Abdurrezzak Zerki'nin, kendini yakmadan önce benzin dolu şişe yaptığı video kaydı ortaya çıktı.

Abone ol

TUNUS'un Kasrin vilayetinde kameraman Abdurrezzak Zerki, ekonomik şartları protesto etmek için kendisini yaktı ve hayatını kaybetti. Zerki kendisini ateşe vermeden önce yaptığı görüntülü paylaşımda, "Bu, Kasrin halkına bir çağrı. Ben, kendi başıma devrim yapacağım" dedi. Kameramanın ölümünün ardından vilayette olaylar başladı. Tunuslu seyyar satıcı Muhammed Buazizi'nin 2011 yılında kendini yakması 'Arap Baharı'nı ateşlemişti. 

UMUDUNU YİTİRDİĞİ İÇİN KENDİNİ YAKTI... Tunus'ta ekonomik şartları protesto etmek için kendisini yakan kameraman Abdurrezzak Zerki'nin korkunç ölümü üzerine Tunus Ulusal Gazeteciler Sendikası yaptığı yazılı açıklamada, kameramanın zorlu hayat şartları karşısında umudunu yitirdiği için kendisini yaktığı belirtildi. Sendika, kameramanın ölümünden ‘basın sektörünü iş kanunun denetiminden uzak çalıştırmaya müsaade eden devletin' sorumlu olduğunu savundu.

KENDİ BAŞIMA DEVRİM YAPACAĞIM... Tunus'un Kasrin vilayetinde yerel bir televizyon için çalışan Abdurrezak Zerki isimli kameraman dün kendisini ateşe vermeden önce sosyal medya hesabından yaptığı görüntülü paylaşımda, "Bu, Kasrin halkına bir çağrı. Ben, kendi başıma devrim yapacağım" ifadelerini kullanmıştı.

‘GECE DÜZENLENEN PROTESTOLARA MÜDAHALE'... Tunuslu kameramanın hayatını kaybettiğinin duyulmasının ardından Kasrin vilayeti gece saatlerinde protestolara sahne oldu. Lastik yakıp barikat kurmaya çalışan ve polise taş atan göstericilere, güvenlik güçleri göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

ARAP BAHARINI ATEŞLEYEN OLAY... Tunuslu seyyar satıcı Muhammed Buazizi'nin 2011 yılında, yerel güvenlik güçlerinden gördüğü kötü muamelenin ardından kendini ateşe vererek hayatını kaybetmesi, kısa sürede pek çok ülkeye yayılan "Arap Baharı" adlı sürecin fitilini ateşlemişti. 2011'deki devrimin ardından Zeynel Abidin bin Ali yönetimini devirerek demokrasi, kişisel hak ve özgürlükler alanında büyük başarılar kaydeden Tunus, peş peşe gelen hükümetlerle istihdam, kalkınma, refah gibi devrimin ekonomik vaatlerini karşılamakta yetersiz kaldı. Arap Baharı'nın son kalesi durumundaki Tunus, bugün, alım gücünün düşmesi, artan enflasyon, yüksek işsizlik ve özellikle genç işsizliği gibi sıkıntılarla mücadele ediyor.