BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,81
ALTIN 2.470,90
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kamer Genç'ten bir tuhaf savunma

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Japonya Büyükelçiliği'ndeki konuşmasına müdahalesine ilişkin, "beni öldürürlerse benden kurtulurlar" dedi.

Abone ol

Genç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Japonya Büyükelçiliği'nde Emine Erdoğan'ın konuşması sırasında, protokolde temsil yetkisi olmaması nedeniyle "Hangi sıfatla konuşuyorsun" dediğini, ancak bunu Emine Erdoğan'ın duymadığını savundu. Genç, bu sırada korumaların kendisine müdahale ettiğini, ardından da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın geldiğini anlattı. 

EĞER BENİ ÖLDÜRÜRLERSE BENDEN KURTULURLAR

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a hakaret etmediğini, “özür dilenecek” bir şey olmadığını belirterek, “Linç kampanyası ile karşı karşıyayım. Onların benden özür dilemesi lazım. 3 tane polis bana saldırdı” derken, “Bu ruh bu bedenden çıkmadıkça ben bunların yolsuzluklarını, suistimalleri, hukuksuzluklarını her zeminde dile getiririm. Eğer beni öldürürlerse kurtulurlar benden” dedi.

BENİM EŞİM DE OLSA MÜDAHALE EDERDİM

Genç, "yine olsa yine aynı tepkiyi göstereceğini" belirterek, "Emine Hanım değil benim eşim de olsa müdahale ederdim" dedi.

Kendisine yönelik "sarhoştu" şeklinde ithamlarda bulunulduğunu kaydeden Genç, hayatı boyunca sarhoş olduğuna dair bir anısının bulunmadığını anlattı. 

Kamer Genç, bir soru üzerine, partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine bu konuda bir şey sormadığını, sorması halinde olayın özünü anlatabileceğini söyledi.