BIST 8.984
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,96
HABER /  POLİTİKA

Kamer Gençin ısrarı Şahini çıldırttı

Disiplin cezası alan Genç, söz istedi. Ama savunma yerine yine eleştiri yaptı. Başkan Şahin öfkelendi.

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- Bütçe görüşmeleri sırasında oturumun sukunetini bozduğu ve konuşmacının sözünü kestiği için TBMM Başkanı tarafından uyarı cezası alan Kamer Genç, iç tüzük gereği savunma yaptı. Ancak konuşmasıyla TBMM Başkanı Şahin'i yine öfkelendirmeyi başardı.

Genç konuşmasında, "Sayın milletvekilleri sorular sordum yanıt veren olmadı. AKP sözcüsü 'bankalar sizin zamanınızda battı' dedi. İnsaf! Başbakan kamu bankalarından kredi alıp damadının şirketine vermedi mi? Rakamı da yanlış söyledi. 4 değil 5 milyar 164 milyondur, o dönemde bankalardan çekilen. Bu paraları götürenlerden tahsil etmeliydiniz, siz etmediniz. İktidara geldiniz, burada soruşturma komisyonu kurdunuz. Bakan Cemil Çiçek diyor ki, 'çayı Çankayada değil hergele meydanında için...' Kendisi vatandaşa hergele meydanında çay iç diyor ama kendi damadı TOKİ'den milyonları alıp cebine koyuyor. Erdoğan'ın akrabası, damadı gidip milyonları cebine koyuyor. Çiçek, Erzincan savcısına telefon etti mi etmedi mi? Bu bir rejim sorunudur..."

Ancak tam bu sırada konuşma süresi bitti. 3 Dakikalık sürenin yeterli olmadığını belirterek konuşmaya devam etmek isteyen Genç'e Başkan Şahin izin vermedi. Şahin, "Ben size disiplin kurallarını ihlal ettiğiniz için söz verdim. Siz bununla ilgili olmayan konularda konuşuyorsunuz. Siz burada 'söz kesmedim' diye savunma yapmalısınız. Siz ilk defa da disiplin cezası almıyorsunuz. Oturun yerinize. Ben sukuneti bozduğunuz için ceza verdim. Daha fazla da süre vermem. Siz savunma yapmıyorsunuz." dedi.

Tüm ısrarlara rağmen ek süre vermeyen ve öfkeyle Genç'in oturmasını isteyen Şahin daha sonra oturumu kapattı.