BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,87
HABER /  POLİTİKA

Kamer Genç'in Alevi iddiası Meclis'i karıştırdı

CHP'li Genç'in Alevilerin devlet kurumlarına işe alınmadığına ilişkin sözleri gerginliğe yol açtı

Abone ol

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in Alevi vatandaşların devlet kurumlarında işe alınmadığına ilişkin sözleri TBMM Genel Kurulu'nda gerginliğe neden oldu. AK Parti milletvekillerinin CHP sıralarına yürümesi üzerine birleşime ara verildi

Genç, Danışma Kurulu'nun 2015 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Tasarısı'nın görüşme gün ve saatleri ile konuşma sürelerine ilişkin önerisinin görüşmeleri sırasında söz aldı.

EĞER YİĞİTLİĞİNİZ VARSA

Konuşmasında, seçim barajı tartışmalarına değinen Genç, "Eğer yiğitliğiniz varsa gelin barajı kaldıralım. Aklı olan, vicdanı olan hiç kimse barajı savunamaz. Sen o barajın getirdiği gaspla TBMM'de milletvekilliğini işgal ediyorsun" dedi. Genç, geçmişte kendisinin de yüksek oy almasına karşın baraj uygulaması dolayısıyla milletvekili olmadığını anlattı. 

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da Genç'in konuşması sırasında Alevi vatandaşların devlet kurumlarına işe alınmadığı iddiasında bulunması üzerine söz alarak, devlet kurumlarına işe alımların KPSS ile gerçekleştirildiğini, bu sınava başvurularda kişilerin mezhebine ilişkin bir kayıt ya da değerlendirme yapılmadığını söyledi.

meclis-tartisma.jpg 

BİRBİRLERİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜLER

Bostancı'nın konuşması sırasında Genç'e yönelik "Kamer Bey her zaman aynı yerdedir. Dönenler partilerdir" sözleri de CHP'li milletvekillerinin tepkisine yol açtı. Bu sözler üzerine genç tekrar sataşma nedeniyle kürsüye geldi, ancak Genç'in kürsüde bulunduğu sırada CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kacır ile bazı AK Partili milletvekilleri yerlerinden yüksek sesle tartışmaya başladı.  

Bu sırada bazı AK Parti milletvekilleri yerlerinden kalkarak CHP sıralarına yürüdüler. Öztürk de yerinden kalkarak AK Partili milletvekillerine yöneldi. Öztürk'ü diğer CHP'li milletvekilleri tutarak, dışarı çıkardı. 

Gerginliğin artması üzerine  Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, birleşime ara verdi. 

Ara sırasında da gerginlik sürdü. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AK Partili milletvekillerinin CHP sıralarına yönelmesinin kabul etmeyeceklerini belirterek,  bağırarak bu duruma tepki gösterdi.  

tartissma2.jpg

"ERKEKSEN DIŞARIYA GEL"

Ali Rıza Öztürk'ün oturduğu yerden AK Parti sıralarına dönük eleştirilerini sürdürmesi üzerine bazı AK Partili milletvekilleri "Yeter be" diyerek Öztürk'e tepki gösterdi. "Ünal Kacır gel buraya, erkeksen dışarıya gel" diye bağıran Ali Rıza Öztürk, CHP'li milletvekilleri tarafından dışarıya çıkartıldı. AK Parti'li milletvekillerinin CHP sıralarına yönelmesine tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Buraya doğru yürümeyin, öleceğimizi bilsek burada kan çıkar, bize doğru yürümeyin, bizi rahatsız etmeyin, yetti ya" diyerek bağırdı. AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy da Engin Altay'a bağırarak cevap verdi. Milletvekillerinin birbirlerine "Lan", "Şerefsiz", "Yedi sülalen şerefsiz" ifadelerini kullandığı tartışma, diğer milletvekillerinin araya girmesi ile son buldu.