BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.423,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kamer Genç vasiyetini açıkladı! Bana bir şey olursa...

Bir süredir hastanede tedavi gören eski CHP'li vekil Kamer Genç'in vasiyeti açıklandı. Genç, eski bakan arkadaşından bakın ne istedi!

Abone ol

Eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez, Kamer Genç'in vasiyetini açıkladı.

Eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez, uzun süredir hastanede tedavi gören Kamer Genç'in "Bana bir şey olursa, beni Türk bayrağına sarın ve Tunceli'ye gömün" vasiyetinde bulunduğunu açıkladı.

UZUN SÜREDİR TEDAVİ GÖRÜYOR

Ulusal Kanal'da yayınlanan Alternatif programına katılan Eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez, uzun süredir hastanede tedavi gören Kamer Genç'in vasiyetini açıkladı.

BENİ TÜRK BAYRAĞINA SARIN!

Söylemez, Kamer Genç'in vasiyet olarak "Ben iyleşemezsem, bana bir şey olursa beni Türk bayrağına sarın ve Tunceli'ye gönderin" dediğini belirtti.

KAMER GENÇ KİMDİR?

18., 19., 20., 21. ve 23. Dönem Tunceli Milletvekili Kamer Genç 1940 yılında Tunceli'de doğdu. 1960 yılında Maliye Okulu'na yatılı olarak girdi. 1966 yılında Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi'ni (şu anki adıyla Gazi Üniversitesi İltisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) bitirdi. Okulla birlikte Maliye Bakanlığı'nda staj yaptı ve Bingöl'e vergi kontrol memuru olarak atandı.

1966 yılında girdiği Danıştay sınavını kazandı ve Danıştay Tetkik Hakimliği ve Danıştay Savcılığı görevlerini yaptı. 1981 yılında Tunceli'den Danışma Meclisi Üyeliği'ne seçildi. 1983'te çok partili yaşama yeniden dönüşle birlikte Kamer Genç siyaseti sürdürme kararı alarak, Tunceli'den bağımsız milletvekili adayı olmaya karar verdi.

1983-1987 yılları arasında mali müşavirlik yaptı. Ardından dört dönem milletvekili seçildi. 1993'ten 1999'a kadar TBMM Başkan Vekilliği yaptı. 2007 şeçimlerine bağımsız olarak katılıp milletvekili seçildi.

Kamer Genç, Sevim Genç'şe evlidir ve iki çocuk babasıdır.