BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.438,24
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Kamalak'tan Erdoğan'a KKTC desteği

Mustafa Kamalak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC ziyaretinde yaptığı konuşmayı olumlu buldu

Abone ol

Saadet Partisi(SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC ziyaretinde yaptığı konuşmayı olumlu bulduklarını ifade etti.

Kamalak, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 37. yılı nedeniyle yayınladığı mesajında, Kıbrıs’taki huzur ve güvenlik ortamının Mehmetçiğin ve Kıbrıslı mücahitlerin kanları pahasına ortaya koyduğu büyük kararlılık ve fedakarlıkla sağlandığını belirterek, “Şehit kanları ile kazanılmış topraklar hiçbir şartta pazarlık konusu edilemez” dedi.

"MÜZAKERE SÖZ KONUSU OLAMAZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, KKTC konusunda yaptığı son açıklamaları kısmen de olsa olumlu bulduklarını ifade eden Kamalak, “KKTC Türkiye’nin Milli Davası, kırmızı çizgisidir. KKTC üzerinde asla müzakere söz konusu olamaz, olmamalıdır. Daha önce Milli Görüş olarak Kıbrıs konusundaki düşüncelerimizi defaatle ifade etmiş ve hayali bir AB macerası uğruna böylesine stratejik bir adanın asla pazarlık konusu haline getirilemeyeceği konusunda hükümeti uyarmıştık. Bu tarihi uyarıları hükümetin dikkate aldığını görmek bizi sevindirmiştir.

Başbakan’ın KKTC ziyaretinde yaptığı konuşmayı olumlu buluyoruz” dedi. Kamalak şöyle devam etti: “Bugünkü huzur ve güvenlik ortamı yüzlerce Mehmetçiğimizin ve binlerce Kıbrıslı soydaşımızın kanı üzerine inşa edilmiştir. 37 yıldan beri Kıbrıs’ta güven ve huzur ortamı söz konusudur. Bu tarihi gerçeğin yanı sıra Kıbrıs sadece Akdeniz’in değil dünyanın en stratejik adalarından biridir. Bu yüzden haçlı seferlerinin, Büyük Ortadoğu Projeleri’nin hep merkezinde olmuştur. Bu gerçekler ortada iken hayali bir Avrupa Birliği macerası uğruna böylesine stratejik bir adayı pazarlık konusu haline getirmek en basit ifadesiyle abesle iştigaldir. Hükümet’in bu tarihi bilinç ve şuurla hareket etmesi kaçınılmazdır. Sayın Başbakan’ın Kıbrıs Barış Harekatı’ın 37. yılı dolayısıyla gerçekleştirdiği KKTC ziyareti sırasında ortaya koyduğu tavır ve yaptığı açıklamaları daha makul bulduğumuzu ifade etmek istiyorum. Daha önce Maraş’ı verebileceğimizi, Rum yönetiminde Birleşik bir Kıbrıs’ı tanıyabileceğimizi ifade eden açıklamalarından, bugünkü noktaya gelmiş olması olumlu bir gelişmedir. Dileğimiz bu kararlılığın sürekli tutulmasıdır. Bu vesileyle başta Kıbrıslı soydaşlarımız olmak üzere, tüm milletimizin 1974 Kıbrıs Barış Harekatı zaferini kutluyor, Harekat sırasında hayatını kaybeden şehitlerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyorum.”