BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 34,99
ALTIN 2.325,01
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Kamalak'tan CHP'ye eleştiri

Mustafa Kamalak, Ergenekon Davası ile ilgili CHP'nin tutumunu eleştirdi.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Ergenekon Davası ile ilgili mahkemelere güvenilmesi gerektiğini belirterek, "Hakimlerimiz de böylesi önemli bir konuda kılı kırk yararak adalete uygun şekilde karar verirler diye ümit ediyorum" dedi.

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin Bursa İl Teşkilatının düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Merkez Osmangazi İlçesi Otopazar alanında düzenlenen iftar öncesi partilileri selamlayan Kamalak, daha sonra basın mensuplarına Silivri'de yarın karar duruşması görülecek Ergenekon Davası ile ilgili değerlendirmede bulundu. Konunun yargıda olduğunu söyleyen Kamalak, "Türkiye'de 3 kuruma canı gönülden inanıyor, güveniyorum. Bunlardan birisi yargıdır. Bir takım eksik, noksanları olsa bile yargı kanaatimce gereğini yapacaktır. Adalet çizgisinden ayrılmayacaktır. Bu münasebetle görülmekte olan bir davaya ne iktidarın müdahil olması, ne de muhalefetin o alanda söz söylemesi hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmaz" dedi.

İkinci olarak orduya güvenilmesi gerektiğini belirten Kamalak, "Çünkü ordu bu milletin göz bebeğidir. İçinde bir takım yanlış yapanlar olabilir. Bu kurumlar yan yanadır. Üçüncü güvendiğim husus da aziz milletimizdir. Bu millete güvenmek lazım. Aklı selim sahibidir. Bu aziz milletimiz batılda ittifak etmez, yanılsa da bu yanılgı sürekli gidemez. Hak ile hakikati görür. Bu millet Allah'ın nuru ile nazar eder. Aklı selimle hareket eder, gerçeği görür diye düşünüyorum" diye konuştu.

Mahkemelere güvenilmesi gerektiğini vurgulayan Kamalak, "Eğer eksiği, yanlışları varsa üst makamlar var. Temyiz aşaması, yargıtay var. Orda olmadı. Bireysel başvuru hakları var. Bunlar da olmadı diyelim Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi var. Sadece bir aşamada karar veriliyor değildir. Bu zincirleme bir süreçtir. Bir yerde hata varsa, aşamalarda düzeltilir diye düşünüyorum. Kaldı ki hakimlerimiz de böylesi önemli bir konuda kılı kırk yararak adalete uygun şekilde karar verirler diye ümit ediyorum. İnancım da bu yöndedir" dedi.

"ANA GÖVDE İLE CUMHURİYET HALK PARTİSİ SÜREKLİ ÇATIŞMA HALİNDE OLMUŞTUR"

Yaşanan süreçte CHP'yi de eleştiren Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Muhalefetin tutumunu aşağıdan beri CHP açısından kanaatimce tasvip etmek mümkün değil. Sadece bu olayla ilgili değil. Tarihi süreç bakımından ele aldığımızda maalesef ana gövde ile Cumhuriyet Halk Partisi sürekli çatışma halinde olmuştur. Bu münasebetledir ki Cumhuriyet kurulalı 90 yıl olmuş. 90 yıl içinde Cumhuriyet Halk Partisi milli oylara dayalı olarak tek başına iktidar olamamıştır. Bu da kanaatimce üzerinde ciddiyetle durulması düşünülmesi gereken bir konudur."