BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,91
ALTIN 2.439,53
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Kamalak'tan bedelli çıkışı!

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, bedelli askerlik ve füze kalkanı ile ilgili açıklamalarda bulundu

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, bedelli askerlik uygulaması ile ilgili düşüencelerini ifade ederken Türkiye'ye yerleştirilen füze kalkanına da şiddetle karşı çıktıklarını vurguladı.

Mustafa Kamalak, bedelli askerliğin, kamu vicdanını yaralayan bir olay olduğunu savunarak, ''Bedelli Askerlik' son şekli ile 'zengin çocuklarının askerlikten muaf tutulması' demektir. Başka bir ifade ile zengin çocuklarının askerlik yapmadan, tezkere satın almaları demektir'' dedi.

'FAZLALIK VARSA KISALTIN'

Böyle bir uygulamayı, kabul etmelerinin mümkün olmayacağını ifade eden Kamalak, askerliğin ciddi bir iş olduğunu, eğer asker fazlalığı varsa askerlik süresinin kısaltılması gerektiğini ifade etti. 

"TÜRK MİLLETİ İSRAİL'İN KALKANI!"

Kamalak, Türkiye'ye füze kalkanı yerleştirilmesine şiddetle karşı çıktıklarını da belirterek, şu ifadeleri kullandı: ''Bu kalkanın asıl amacı, İsrail'i korumaktır. Yazık ki, İsrail'i koruyacak olan sadece füze kalkanı değildir. Bu sistem Türkiye'ye yerleştirilmek suretiyle Türk milleti de İsrail'e kalkan yapılmaktadır. Yani sadece füzeyi değil, aynı zamanda milleti de kalkan yapıyorlar.''