BIST 9.554
DOLAR 32,49
EURO 34,57
ALTIN 2.479,88
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Kamalak'tan başörtüsü için garanti

Saadet Partisi lideri Kamalak, başörtüsü yasağı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, başörtüsü yasağı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kamalak, ''Başörtüsü yasağını özel ve kamusal alan demeden her yerden kaldıracağız'' dedi.

Kamalak, partisince Zonguldak Madenci Anıtı önünde düzenlenen mitingde halka hitaben yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği'nin Hristiyan kulübü olduğunu iddia ederek, Saadet Partisinin İslam birliğinden yana olduğunu söyledi.

Diğer partilerin zalimlerden yana olduğunu, işbirlikçilik yaptıklarını iddia eden Kamalak, şunları kaydetti:

''Milli Görüş önce ahlak ve maneviyat demektedir. Diğer partiler materyalisttir. 40 küsur yıldan bu yana biz sizleri hiç kandırmadık, yalan söylemedik. Tüm gücümüzle mücadele ettik. Bu ülkenin problemlerini biz çözeriz. Ülkenin tek çıkış kapısı Milli Görüş'tür. Türkiye zaman kaybediyor. Eğer Milli Görüş'ün yolu kesilmeseydi, Türkiye bugün ekonomik olarak Almanya'nın, İngiltere'nin ve Fransa'nın da çok üzerinde olurdu. İngilizce ve Fransızcayı çocuklarımız mecburi ders olarak okuyor. Evet, bunlar okutulsun ama Osmanlıca da zorunlu ders olsun. Osmanlıcayı biz ilköğretimin birinci sınıfından üniversite son sınıfa kadar ders olarak okutacağız. Osmanlıca bir medeniyetin dilidir. Kuran kursu yasağına son vereceğiz. Başörtüsü yasağını özel ve kamusal alan demeden her yerden kaldıracağız. Çılgın projelerden bahsetmiyoruz biz, ayağı yere basan herkesin anlayabileceği reçetelerden bahsediyoruz.''

Zorunlu eğitimin yeniden düzenleneceğini anlatan Kamalak, ''Saadet Partisi iktidarında her çocuk sigortalı doğacak, yeşil kart çöpe atılacak. İşçiye, emekliye ve memura yüzde 50 zam yapılacak. Asgari ücretten vergi alınmayacak'' diye konuştu.

Miting sonunda maden işçilerin verdiği bareti başına takan Kamalak'a, parti yöneticileri Devrek bastonu hediye etti.