BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.436,67
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Kamalak'tan barış heyeti önerisi

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Arap Baharı'nda ortaya çıkan sorunları bu öneriyle aşmayı önerdi...

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İran'da katıldığı İslami Uyanış Konferansı İcra Kurulu Toplantısı'nda, Arap Baharı sürecinde ortaya çıkan sorunların çözümü için "barış heyeti" kurulması önerisi getirdi.

Saadet Partisi'nden yapılan açıklamaya göre, Kamalak'ın önerisi İslam ülkelerinden gelen katılımcılardan büyük ilgi gördü. "Biz Saadet Partisi olarak İslam ülkelerinin kendi sorunlarını kendilerinin çözmesi gerektiğine inanıyoruz" diyen Mustafa Kamalak, konuya ilişkin özetle şu değerlendirmede bulundu:

"Bölgede kalıcı bir huzurun sağlanabilmesi ve demokratik bir ortamın oluşturulabilmesinin ilk şartı budur. İslam Coğrafyası, Batı'nın inisiyatifine bırakılamaz. Batı ekonomik krizlerle sarsılmakta ve kendisine bir çıkış yolu aramaktadır. Bu yüzden yeni kaynak arayışı içindedir. Bu kaynak da İslam coğrafyasındadır. Nitekim petrol başta olmak üzere bölge ülkelerinin yer altı zenginlikleri açıkça pazarlık konusu yapılmaktadır. Buna fırsat verilmemelidir."

Kamalak, bölge ülkelerinin, sorunlarını kendi aralarında halletmesi ve yeni dönemi, kendi değerleri üzerine inşa etmesi gerektiğine inandıklarını da vurguladı.