BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Kamalak'ın Uludere yiğitleri çıkışı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Uludere'deki olayın ardından özür dilemeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu

Abone ol

Saadet Partisi lideri Mustafa Kamalak, Irak sınırındaki olayla ilgili olarak ''Özür dilemek bir yiğidi geri getirebilir mi?'' dedi.

Kamalak, partisinin Hatay il teşkilatının Beyza İş Merkezi'nde düzenlenen 4. olağan kongresinde yaptığı konuşmada, bir davanın haklılığının geçici kalabalıkların çoğunluğuyla değil ilahi iradeye uygunluğuyla ölçülebileceğini söyledi.

"YİĞİTLER GERİ GELİR Mİ?"

İşsizliğin giderek arttığını, işçi, memur ve emeklinin kötü durumda olduğunu ve feryat ettiğini ileri süren Kamalak, tek kurtuluşun ''milli görüşte'' olduğunu kaydetti. Komşularla izlenen sıfır sorun politikasını eleştiren Kamalak, etrafta komşu kalmadığını, Suriye üzerinden yapılan hesapların Türkiye'yi savaşa sokmak olduğunu, bununla Türkiye ve İran'ın karşı karşıya getirilmek istendiğini iddia etti. Irak sınırındaki olaya değinen Kamalak, ''Üç gün önce Hakkari'de 35 gencimizi bu ülkenin silahları, bombalarıyla imha etmediler mi? Ne yapıyorlarmış, kaçakçılık. Ne yapmalıydı bunlar? Hangi fabrikayı kurdun, hangi yatırımı yaptın, olanlar da özelleştirildi. İnsanların geçim kaynaklarını elinden alırsan ne yapacak bu millet. Özür dilemek bir yiğidi geri getirebilir mi?'' dedi.