BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,43
ALTIN 2.485,94
HABER /  POLİTİKA

Kamalak'ın o sözlerini Erdoğan düzeltti

Erdoğan, Saadet Partisi'ni ziyaret etti. Ziyaret sonrası SP lideri Kamalak'ın sözlerini Erdoğan düzeltti.

Abone ol
Başbakan Erdoğan'ın Köşk turları sürüyor! Son olarak Saadet Partisi'ni ziyaret eden Erdoğan, Genel Başkan Mustafa Kamalak ile görüştü. Ziyaret sonrası iki lider açıklama yaparken SP'li Kamalak'ın "Bu bina Sayın Başbakanımız'ın ilk adresidir" sözlerini Erdoğan düzeltti.

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile görüştü. Ziyaret sonrası her iki lider, görüşmeye ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı.  Herhangi bir açıklama yapmayacağını belirten Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi süreci sebebiyle bugün BBP, DSP ve Saadet Partisi'ni ziyaret ettiğini anımsattı. Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinin Türkiye, millet ve demokrasi için hayırlara vesile olmasını Allah'tan dileyen Erdoğan, basın mensuplarına ziyarete gösterdikleri ilgiden, Kamalak'a da ev sahipliğinden dolayı ayrı ayrı teşekkür etti.

ERDOĞAN O SÖZLERİ DÜZELTTİ!

Açıklamada Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak da sözlerine "Sayın Başbakanımızın ilk adresidir bu bina" diyerek başladı. Kamalak'ın bu sözü üzerine Başbakan Erdoğan, "Yok, sonraki adres, bundan öncesi var. Bu binada başlamadı, daha öncesi var" dedi. Bunun üzerine de Kamalak, "Neyse, baba ocağıdır. Bu ocaktan bu zamana kadar tam 4 tane başbakan, 2 tane cumhurbaşkanı çıkmıştır. İnşallah Milli Görüş, milletimize hizmet etmeye devam edecektir" ifadesini kullandı.

"BU FİKRİN SAHİBİ MİLLİ GÖRÜŞTÜR"
 
"Cumhurbaşkanını halk seçmelidir" tezini Türkiye'de ilk defa ve yegane olarak dile getiren görüşün Milli Görüş olduğunu vurgulayan Kamalak, 1993 yılında İstanbul'da, "Cumhurbaşkanını halk seçmelidir" mitingi yapıldığını anımsattı. Kamalak, "40 yıl sonra da olsa Milli Görüş'ün dediği oluyor. Önümüzdeki seçimlerin aziz milletimize, ülkemize, devletimize ve tüm insanlara hayırlar getirmesini niyaz ediyorum" dedi.
 
Kamalak, bir gazetecinin, "Bu ocaktan üçüncü cumhurbaşkanı çıkacağını düşünüyor musunuz?" sorusunu ise "Geleceğin ne olacağını bilemeyiz" diye yanıtladı.