BIST 9.451
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,39
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Kamalak, Müslümanlar'a seslendi

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Müslüman vatandaşlara çağrıda bulundu

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''bir kısım Müslüman ülkelerde meydana gelen olaylara ilaveten Norveç'te yaşanan katliam ve İngiltere'deki yağma olaylarının, dehşet verici olduğunu'' söyledi.

Saadet Partisi Ankara Swiss Otel'de, İslam ülkeleri büyükelçilerine iftar yemeği verdi. Genel Başkan Kamalak, yemekte yaptığı konuşmada, ramazan ayının kardeşlik ve huzurun tesisi için bir yandan ibadetin diğer yandan yardımlaşmanın arttığı bir ay olması gerektiğini, bu çerçevede Somali halkının karşılaştığı açlık ve sefaletin izalesi için yardım çağrılarına herkesin katkı vermesinin büyük önem arz ettiğini söyledi.

Bazı ülkelerde de kargaşa yaşandığını, yaşanan olayların durdurulması için sağduyu ile hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Kamalak, ''Bir kısım kardeş Müslüman ülkelerde meydana gelen hareketlere ilaveten Norveç'te yaşanan katliam ve son günlerde İngiltere'de deki ayaklanma ve yağma, dünyanın içine sürüklendiği durum itibariyle dehşet vericidir. Bu gelişmeler ahlaki ve manevi temellerden yoksun, adalet duygusunun ve adil bir paylaşımın olmadığı topluluklarda kalıcı bir huzurun sağlanamayacağının açık bir delilidir'' diye konuştu. Dünyada İslam'a ve Müslüman ülkelere yapılan saldırılara da dikkati çeken Kamalak, ''Bizler, Müslümanlar olarak bu vahşi gelişmelere 'dur' diyebilecek inanca sahibiz. Müslümanlar olarak gerekli adımları atmaya, gerekli mesajları vermeye mecburuz. İslam, mana itibariyle zaten 'barış ve huzur' demektir. Rahmetli (Necmettin) Erbakan Hocamız, bu durumu yıllar önce gördüğü için çözüm yollarını da bizlere göstermiştir. Çözüm İslam Birliği'dir'' şeklinde konuştu.

''TEK ÇARE İSLAM BİRLİĞİ''

Dünyada yaşanan sıkıntıların çözümü için tek çarenin İslam birliği olduğunu vurgulayan Kamalak, bu birliğin kurulması için öncelikle İslam ülkelerinin oluşturduğu İslam Birleşmiş Milletler Teşkilatı, İslam Ekonomik İşbirliği, İslam Kültür Teşkilatı, İslam Savunma Paktı olarak İslam NATO'sunun kurulması ve ayrıca ortak para birimi olarak İslam dinarının çıkarılması gerektiğini kaydetti. İslam Birliğinin kurulmasındaki amacın evrensel barışı sağlamak olacağını dile getiren Kamalak, bunun için birliğin kurulmasının ardından Batılı devletlerle 2. Yalta Konferansı için bir araya gelinmesi gerektiğini ifade ederek, ''Birleşmiş Milletler Teşkilatını yeniden tanzim etmeye, yani barışı, hak ve adaleti esas alan adil düzeni tüm insanlığa sunmaya mecburuz. Adaleti sağlamak için buna mecburuz. Mazlumların haklarını korumak için buna mecburuz. Tüm insanlığın huzur ve saadeti için buna mecburuz. Çünkü bütün insanlık adil düzene muhtaçtır'' dedi. İftar yemeğine, İran, Endonezya, Bosna Hersek, Irak, Kazakistan ve Pakistan'ın da aralarında bulunduğu 22 İslam ülkesinin büyükelçisi ve maslahatgüzarlarıyla eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ve partililer katıldı.