BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,16
ALTIN 2.323,52
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Kamalak miras kavgası için ne dedi?

Necmettin Erbakan'ın mirasıyla ilgili aile içinde çıkan kavgayı Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak değerlendirdi.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın mirasıyla ilgili iddialara ilişkin, ''Ailede miras kavgası varsa partiyi ilgilendirmez. Aile içinde bazı şeyler olabilir, onu bilemiyorum. Ben de o hususları basından takip ediyorum'' dedi.

Kamalak, partisinin Erzurum İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, ''4 4 4'' diye nitelenen sistemin önceki yıllarda kendileri tarafından ''4 4 3'' olarak gündeme getirildiğini söyledi.

Eğitim sisteminin süresi gibi içeriğinin de önemli olduğunu belirten Kamalak, ''Bu çerçevenin içine bu milletin ruh kökünü koyalım, tarihi değerlerini yerleştirelim, bu milleti millet yapan unsurları oraya ekleyelim'' dedi. Dinin temelinin Kuran-ı Kerim olduğunu ifade eden Kamalak, şöyle konuştu:

''Gelin, birinci sınıftan itibaren Kuran-ı Kerim'i seçmeli ders olarak okutalım. İsteyen Müslüman aileler için temel kitabını öz evladına okutmaktan daha tabii ne olabilir? İkinci olarak diyoruz ki, bu ülke tarihi boyunca milyonlarca şehit verdi. O şehitler dedelerinizdi. O mezar taşlarını okuyabiliyor musunuz? Okumak hakkınız değil mi? Şu halde Osmanlıca'yı da koyalım bu çerçevenin içine. Bir sütun daha dikelim oraya diyoruz. Nedir o? Şu an batının sahiplendiği temel bilgiler var ya, İslam alimlerinin buluşudur. Yani mallarımızı gasp etmişler, sonra zenginlikleriyle övünüyorlar. Halbuki malın asıl sahibi biziz. Bilimler tarihini de koyalım bu çerçevenin içine.''

''İki büyük deprem yaşadık''

Kamalak, merhum Necmettin Erbakan'ın mirasıyla ilgili iddialar konusunda da iddiaları basından takip ettiğini, başka bir bilgisi olmadığını söyledi.

Bundan 20 yıl önce de Refah Partisi'nin yükselişe geçtiği dönemde ''Mercümek'' olayının gündeme getirildiğini ifade eden Kamalak, şöyle konuştu:

''2010 yılında iki büyük deprem yaşadık. Bir Numan bey olayı yaşadık. 55 il teşkilatımız, 400 civarında ilçe teşkilatımız, 500 civarında merkez delegemiz, 80 civarında belediye başkanımız istifa etti. Sonra Numan beyin yolundan gitmediler. Sis dağılınca gördüler ki, durum öyle değil. İkincisi ise Erbakan'ın vefatıdır. Neticede seçim geldi çattı. Zaten noksanlarımızı tamamlayamadık ama seçimden sonra tüm teşkilatımız tam anlamıyla seferberliğe girdi. Şu an gittiğimiz yerlerde teşkilatlarımız canla başla çalışıyor. Saadet Partisi'nde bir yükselme var. Tıpkı 1990'lı yıllarda Refah Partisi'nin yolunu kesmek için manşetlere taşınan haberlerin bir benzeri şimdi Saadet Partisi'nin yolunu kesmek için kullanılıyor. Ailede varsa miras kavgası, partiyi ilgilendirmez. Aile içinde bazı şeyler olabilir. onu bilemiyorum. Ben de o hususları basından takip ediyorum. Aile içinden de bize bu konuda bir talep gelmedi. Ailenin iç işlerine karışmak da nezaket anlayışımıza ters düşer. Aile ayrı, parti ayrıdır.''