BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.304,80
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Kamalak da TL'nin simgesine karşı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 'Para, sembollerle ayakta duramaz. Bunun için ekonomiyi saygın hale getirmek gerek' dedi.

Abone ol

Kamalak, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Osmaniye'de, Oto Galericiler Sitesindeki bir hazır yemek firmasında partililerle bir araya geldi. Kamalak, buradaki konuşmasında, Türkiye'nin çok zengin tabii kaynaklara sahip olduğunu ve bunların yerinde kullanılması gerektiğini söyledi.

İslam aleminin bir araya gelmesi halinde dünyanın yeniden şekilleneceğini vurgulayan Kamalak, şöyle konuştu:

''Tüm Anadolu insanımıza, inanmış gönüllere, İslam alemine, Osmaniyeli kardeşlerimize sormak isterim; sizler haçlı trenine mi binmek istersiniz, İslam trenine mi? Avrupa Birliğini kuranlar kimler? İngiliz ve Fransızlar değil mi? Peki Dünya Savaşı'nda ülkemizi işgal edenler de onlar değil miydi? Bugün hiçbir İslam ülkesi güvenlik içerisinde değil, tehdit altındadır. Malatya'ya 'füze kalkanı' ülkemizin güvenliği için değil, ülkemizi tehdit etmek için yerleştirilmektedir. İktidar sahipleri de bunu iyi bilmektedir.''

''AK Parti'nin, batının yörüngesine girmiş bir uydu durumunda olduğunu'' ileri süren Kamalak, ''Üretmeyen bir ekonominin işsizliği çözmesi mümkün değildir. Başbakan, işsizliğin 9.8'e düştüğünü söylüyor. Ama onlar iktidar olduğunda işsizlik oranı yüzde 6 idi. Şimdi 9.8 olmuş. Türkiye sadaka dağıtan bir ülke olmaktan çıkıp, işveren bir ekonomiye geçmek zorunda. Bu da ancak yatırımlarla olur'' diye konuştu.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kamalak, Suriye'deki olayları ''batılı ülkelerin oyunu'' diye nitelendirerek, asıl hedefin ise Suriye üzerinden Türkiye'yi Irak ile karşı karşıya getirmek olduğunu savundu.

Kamalak, Türk Lirası'nın yeni sembolü hakkında ise ''Para, sembollerle ayakta duramaz. Bunun için ekonomiyi saygın hale getirmek gerek'' dedi.

''Balyoz Davası''yla ilgili soru üzerine Kamalak, ''Suç işleyen kim olursa olsun yargılanmalı. Fakat bunu yaparken de Türk ordusu yıpratılmamalı'' ifadesini kullandı.