BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  GÜNCEL

Kaliforniya'da üç 'Mason polis' tutuklandı

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde Masonic Fraternal Police Department (Mason Kardeşlik Polis Dairesi) adlı kuruluşun 3 üyesi, 'güvenlik birimlerinin yerine geçme' suçlamasıyla tutuklandı.

Abone ol

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde Masonic Fraternal Police Department (Mason Kardeşlik Polis Dairesi) adlı kuruluşun 3 üyesi, güvenlik birimlerinin yerine geçme suçlamasıyla tutuklandı.

David Henry, Tonette Hayes ve Brandon Kiel'in ilk olarak 30 Nisan'da gözaltına alınıp aynı günün ilerki saatlerinde serbest bırakıldığı öğrenildi.

Tutuklanan üç kişiden Brandon Kiel'in, Kaliforniya eyaleti Adalet Bakanı Kamala Harris'in düşük düzeydeki yardımcılarından olduğu kaydedildi.

Soruşturmayı yürüten yetkililer grupla ilişkili üniforma, silah ve taşıtlara da el koydu.

Sözkonusu grupla ilgili soruşturma, Güney Kaliforniya emniyet müdürlerinin Ocak sonunda "Brandon Kiel'in grup içinde birinci müdür yardımcısı olarak görev yapacağını" belirten bir mektup almalarından sonra başlatıldı.

Mektupta örgütlenme kapsamında 5.686 loca bulunduğu ve örgütün "kardeşlik esasına dayanmayan grupların ele geçiremeyeği istihbarata ulaşabilecek konumda olduğu" belirtiliyordu.

33 Amerikan eyaletinde ve Meksika'da yetki sahibi olduğunu öne süren grup, kökenlerinin Haçlılar dönemindeki Tapınak Şövalyeleri örgütlenmesine dek uzandığını savunuyor.

Grubun internet sitesinde, "Mason Kardeşlik Polis Dairesi ile diğer polis kuruluşları arasındaki farkın ne olduğu sorusunun cevabı, bizim için basit. İlk olarak biz başlamıştık bu işe! Biz, bu örgütün içinde doğmuştuk." ifadesi yer alıyor.

Sitede yer alan bilgilere göre, "Mason Kardeşlik Polis Dairesi"nin kökenleri Milattan Önce 1100 yılına uzanıyor. Tapınak Şövalyeleri ise, bu tarihten 2000 küsur yıl sonra faaliyet gösteriyordu.