BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.430,71
HABER /  SAĞLIK

Kalbinizi korumak için egzersiz yapın

Herkes egzersizin sağlığımız için yararlı olduğunu biliyor? Peki bu yararlar neler? Egzersiz nelere iyi geliyor?

Abone ol

Mayo Clinic adlı internet sitesinde yer alan haberde, düzenli fiziksel egzersizin ruh durumunuzdan, kronik hastalıklarla savaşmaya, kilo verdirmesinden enerji seviyenizi artırmaya kadar birçok faydası bulunuyor. İşte düzenli egzersiz yapmanın sağlığınız için 6 önemli faydası:

1. Egzersiz ruh halinizi iyileştirir: Stresli bir günün ardından yarım saat spor yapmak ya da tempolu bir yürüyüş sizi rahatlatacaktır.

2. Egzersiz kronik hastalıklarla mücadele ediyor: Kalp hastalığına ya da osteoporoza yakalanmak istemiyorsanız egzersizi unutmayın. Düzenli egzersiz yapmak, kötü kolesterolü önlemeye yardım ediyor. Spor yapmak, sizi tip 2 şeker hastalığından, kemik erimesi ve çeşitli kanser türlerinden koruyor.

3. Egzersiz kilo vermeye yardım ediyor: Egzersiz yapmak kilo vermenize yardımcı. Egzersiz yaparken daha fazla kalori yakıyorsunuz. Egzersiz için zamanınız yoksa asansör yerine merdivenleri kullanın.

4. Egzersiz enerji seviyenizi artırıyor: Fiziksel aktivite dokularınıza oksijen ve besin öğesi dağıtıyor. Gerçekte düzenli olarak egzersiz yapmak kardiyovasküler sisteminize de yardım ediyor. Kalbiniz ve akciğerleriniz iyi çalışınca, sevdiğiniz şeyleri yapmak için daha fazla enerjiye sahip oluyorsunuz.

5. Egzersiz daha iyi uyumanızı sağlar: Uykusuzluk çekiyor musunuz? İyi bir gece uykusu konsantrasyonu, verimliliğinizi ve ruh halinizi iyileştirir, daha hızlı uykuya dalmanıza ve derin bir uyku çekmenize yardım eder.

6. Egzersiz eğlenceli olabilir: Egzersizi angarya olarak görmemelisiniz. Sıkıcı egzersizler yerine doğa aktivitelerine katılabilir, tırmanma duvarına çıkabilirsiniz, futbol oynayabilirsiniz. Kendinize eğleneceğiniz bir fiziksel aktivite bulun. Sıkılırsanız, ara ara aktiviteleri değiştirin.