BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,57
ALTIN 2.491,40
HABER /  GÜNCEL

Kalbi duran genci polis hayata döndürdü

Karabük'te girdiği çayda akıntıya kapılan 14 yaşındaki kalbi duran genci polis suni tenefüs ve kalp masajı yaparak hayata döndürdü.

Abone ol

Karabük'te serinlemek için girdiği çayda akıntıya kapılan 14 yaşındaki Özkan Öncü, kıyafetleriyle suya giren bir polis tarafından kurtarıldı. Kalbi duran Öncü, diğer polislerin suni tenefüs ve kalp masajı yapmasıyla yaşama döndürüldü.

Özkan Öncü, Araç Çayı kenarında piknik yaparken arkadaşları kuzeni 14 yaşındaki İbrahim Öncü, arkadaşları 13 yaşındaki Ümit Toker ve 15 yaşındaki Recep Yavuz ile serinlemek için suya girdi. Özkan Öncü, bir süre sonra akıntıya kapılarak sürüklenmeye başladı. Kuzenini kurtarmak için peşinden giderken boğulma tehlikesi geçiren İbrahim Öncü'yü diğer 2 arkadaşı Ümit Toker ve Recep Yavuz kurtarırken, Özkan Öncü gözden kayboldu.

Haber verilmesi üzerine kısa sürede gelen polis ekibi çay boyunca yaklaşık 1.5 kilometre sürüklenen Özkan Öncü'yü suyun yüzeyinde gördü. Bir polis memuru kıyafetleriyle çaya girerek Öncü'yü kıyıya çıkardı.

230620141701472359497_2.jpg

Kalbi duran Öncü'ye ilk müdahaleyi de polisler yaptı. Polisler, Öncü'ye suni tenefüs ve kalp masajı yaparak yaşama döndürmeye çalıştı. Bu sırada Recep Yavuz, ekip aracının içinde arkadaşının kurtulması için dua etti. Öncü, polisin ilk müdahalesiyle hayata döndü.

Ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Özkan Öncü'nün hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.