BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.492,61
HABER /  GÜNCEL

Kalaşnikof gölgesinde oy kullandılar

PKK'nın boykot tehdidi sokaklara da yansıdı. Diyarbakır'da halk polisi arkasına alarak oy kullanamaya gitti.

Abone ol

Diyarbakır'da PKK'nın tehditleri sandık başına giden bazı vatandaşları korkuttu. Resimlerinin çekilmesini engellemeye çalıştılar... Kaleşnikoflu polisler halkın tehditlerden korkmaması için sokak başlarını tuttu... Yoğun güvenlik önlemleri altında vatandaşlar oy kullandı...

DİYARBAKIR'DAN SEÇİM MANZARALARI

Diyarbakır referandumda bomboş kaldı. BDP'nin boykot kararı nedeniyle sandık başına geçmiş yıllara göre gidenlerin sayısı oldukça azdı. Sandıkların kurulduğu okullarda koridorlar ve sınıfların boşluğu nedeniyle görevliler en rahat seçimi yaşadı.

BOYKOT ÇAĞRISI ETKİLİ OLDU

Referandumu boykot çağrısı Diyarbakır, Ağrı, Muş, Ardahan, Kars, Iğdır ve Van'da etkili oldu. Özellikle Diyarbakır, Hakkari, Batman ve Şırnak'ta seçmenlerin büyük çoğunluğu sandığa gitmedi.

Doğu ve Güneydoğu'da seçime katılım oranının en yüksek olduğu il ise Tunceli oldu. Tunceli'yi Mardin ve Bitlis izledi. Boykot, Mersin ve Adana'da Güneydoğulu vatandaşların yoğun bulunduğu mahallelerde de etkili oldu.

POLİS HELİKOPTERLERİ DEVREDE

Referandum nedeniyle sabahın ilk saatlerinden itibaren görevliler sandık başındaki yerlerini alıp, seçmenleri beklemeye başladı. Polis ekipleri okul önlerinde sıkı güvenlik önlemi aldı.

Bazı seçim merkezleri ve çevrelerine yerleştirilen Mobese kameralarla denetim sürdürülürken bir polis helikopteri sabah saatlerinden itibaren kentin üzerinden uçuş yaptığı görüldü.

POLİSE REFERANDUM İHBARI

Bu arada ‘155 Polis İmdat' hattına, bazı okullarda sandığa gitmek isteyen seçmenlerin bazı kişiler tarafından engellenmeye çalışıldığı ihbarları yapıldı. Polis, ihbar gelen okullarda önlemleri artırarak gerekli işlemleri yaptı.

Diyarbakır’da bazı sandıklarda T.C. kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanı ile giden ancak seçmen kağıdı olmayanların oy kullanamayacağı söylendi.
Çıkan tartışma üzerine devreye giren Emniyet yetkilileri, İlçe Seçim Kurulu ile görüştü. Seçim kurulu, seçmen bilgi kağıdı olmayan ancak T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı ile gelenlerin oy kullanabileceğini bildirince sandık başkanları bu konuda uyarıldı.