BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,05
ALTIN 2.307,45
HABER /  DÜNYA

KAHVEHANE İŞLETİYORDU, ÜÇÜNCÜ KİŞİSEL RESİM SERGİSİNİ AÇTI

Gümüşhane’de kahvehane işletmeciliğini bırakarak hayalini kurduğu ressamlığı hiçbir eğitim almadan yapmaya başlayan Muharrem Muslu, üçüncü k...

Abone ol

Gümüşhane’de kahvehane işletmeciliğini bırakarak hayalini kurduğu ressamlığı hiçbir eğitim almadan yapmaya başlayan Muharrem Muslu, üçüncü kişisel resim sergisini açtı.
Yeni Belediye Binası zemin katında düzenlenen serginin açılışına Vali Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel ve vatandaşlar katıldı.
Açılış kurdelasını keserken ressam Muslu’dan sergiyle ilgili bilgi alan Vali Mayda, gazetecilere yaptığı açıklamada sanat ve sanatçının desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu anlamda Gümüşhane olarak güzel bir noktada olduklarını kaydeden Vali Mayda, “Geçtiğimiz hafta da mahkumların sergisini açmıştık. Muharrem kardeşimiz güzel bir çalışma yapmış kendisini tebrik ediyor ve çalışmalarını ilerletmesini istiyoruz. Bizde kamu olarak arkasında ve yardımcısı olduğumuzu bilmesini istiyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Mustafa Canlı ise Muslu’nun şehre küçümsenmeyecek bir katkı koyduğunu belirterek, “Hiçbir eğitim almamasına rağmen tamamen Allah vergisi yeteneğini yansıtması eserlerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Bizde Gümüşhane Belediyesi olarak eserlerinin ortaya çıkmasında katkılar sunuyoruz” diye konuştu.
Başkan Canlı, Zafer Meydanında bulunan ve açık otopark olarak kullanılan bölgede yeni yapılacak projede sergi alanı ve salonu da yapılmasının planlandığını sözlerine ekledi.
Yağlıboya ve karakelemden oluşan 70 farklı soyut ve somut resim çalışmasının yer aldığı sergiyi hazırlamanın yaklaşık bir yıl sürdüğünü kaydeden Ressam Muharrem Muslu ise sergide daha çok Gümüşhane ile ilgili eserlere yer verdiğini söyledi.
Yaklaşık 13 yıldır resim çalışması yaptığını kaydeden Muslu, “Daha önce çay ocağım vardı. İlk resme başladığımda çay ocağı ile ilgileniyordum. Resmi biraz daha geliştirdik ve çay ocağını bıraktım. Şuanda Gümüşhane Belediyesinde çalışıyorum. Duvarlarda resimler yapıyorum. Herhangi bir eğitim almadım tamamen Allah vergisi. Çocukluktan beri ilgim vardı zaten. Bu sergi üçüncü kişisel sergim oldu” dedi.
Sanat için Gümüşhane’de ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Muslu, “Gümüşhane’de salon eksiğimiz var şuanda. Sanatçımız çok ama sanat merkezimiz yok. Sergi açabileceğimiz yerimiz yok. Yeni Kültür Merkezinde var ama orası da çok uzak olduğu için kimse gelmiyor” ifadelerini kullandı.
(İHA)