BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Kahvaltıda kilo aldıran hatalar

Kahvaltıda kilo aldıran hatalar

Uzmanlar kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu söylüyor. Kahvaltı etmek, kahvaltı etmemek, kahvaltıda sağlıklı veya sağlıklı beslenmek günün geri kalanında alacağınız kalorileri de etkiliyor.

Kahvaltıda kilo aldıran hatalar

Yeterince yememek Araştırmalara göre kahvaltı etmeyen kişiler kahvaltı edenlere oranla gün içinde daha fazla kalori alıyor. Kahvaltıda az yemek de hiçbir zaman iyi bir fikir değil. Enerjinizin düşmesine ve tatlı krizlerine neden olabilir. Öğlene kadar sizi tok tutacak besinlerle kahvaltı etmelisiniz. Bu çok fazla kalori yüklemesi yapmak anlamına gelmiyor. Su oranı yüksek, lifli, proteinli, sağlıklı yağlar içeren besinler fazla kalori almadan tokluk hissi verir.

Kahvaltıda kilo aldıran hatalar

Çaya/kahveye şeker atmak Kahvenin ve çayın pek çok faydası var ancak içeceğinize eklediğiniz krema veya şeker ekstra kalori almanıza neden oluyor. Kilo almamak için çayınızı ve kahvenizi sade tüketmelisiniz.

Kahvaltıda kilo aldıran hatalar

Yolda yemek İşe giderken yol üzerinde aldığınız simiti veya poğaçayı yemek çok kötü bir fikir. Araştırmalara göre ne yediğimize dikkat etmediğimiz zaman haddinden fazla yiyoruz. Kahvaltıya mutlaka vakit ayırın veya kahvaltınızı hazırlamaya vakit ayırın. Böylece yeterli miktarda ve sağlıklı beslenebilirsiniz.

Kahvaltıda kilo aldıran hatalar

Yeterince yağ tüketmemek Pek çok kişi yağlı besinler tüketmenin kilo aldıracağını sanar. Ancak araştırmalara göre böyle bir şey yok. Sert kabuklu yemişler, çekirdekler, avokado gibi besinler tüketilerek elde edilen sağlıklı yağlar tokluk hissi vermesinin yanı sıra enerjik hissetmenizi de sağlar.