BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kahta’da ücretsiz dersane ve etüt

Hayatı sınavlara hazırlanmakla geçen öğrenilere Adıyaman'da ücretsiz kurs kolaylığı sağlandı.

Abone ol

Orhan KARAKAŞ
ADIYAMAN

Adıyaman Valiliği, Sosyal Destek Projesi (SODES) ve Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığının SODES Programı kapsamında Kahta Eğitimciler Derneğince hazırlanarak kabul edilen Ücretsiz Dersane ve Etüt Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

SODES Projesi kapsamında gerçekleştirilen “ Her Şey Daha Güzel Yarınlar İçin” ücretsiz dersane ve etüt merkezinin açılışına Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Kahta Eğitimciler Derneği Başkanı Tarık Çetin ve Kahtalı vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Vali Sodan, Kahta Eğitimciler Derneğinin SODES Projesi kapsamında kabul edilen “Her Şey Daha Güzel Yarınlar İçin” Projesinin hedefinin Kahta ilçemizde fakir ve kimsesiz çocukların okumalarına alt yapı oluşturarak, sosyal faaliyetlere katılımını sağlamak olduğunu belirterek, bu projenin amacı gençlerin hayatları boyunca faydalanacakları, sosyal ve kültürel birikimler kazanmalarını sağlamaktır. SODES kapsamında yapılan bu eğitim yuvaları sayesinde çocuklarımızın suça meyilli fertler yerine üretken ve çalışkan, ülkesine yararlı fertler yetiştirmektir. Bu proje ile ilköğretim öğrencilerinin tercihli okullara yerleştirilmesi sağlanacak, fakir kimsesiz öğrencilerin, SBS’ye yönelik çalışmaları ve öğrencilerin derslerindeki başarısını artıracaktır dedi.
Projeden beklenen sonuçları da sıralayan Vali Sodan, bu proje ile öğrencilerin hem SBS’deki başarıları hem de okul derslerindeki başarısının artacağını ve sosyal ve kültürel kazanımların olacağını ifade ederek, bu eğitim yuvası sayesinde öğrencilerimizin sokaklardaki tehdit edici alışkanlıklardan korunmaları sağlanacak ve ailesine, milletine ve ülkesine yararlı bireyler olacaklardır dedi.

Kahta Eğitimciler Derneğince SODES Projesi kapsamında hazırlanarak kabul edilen “ Her şey Daha Güzel Yarınlar İçin” projesine Sosyal Destek Programından 52 Bin Beşyüz TL aktarıldığını kaydeden Vali Ramazan Sodan, proje kapsamında 150 öğrenci hedeflendiğini ancak, Kahta ilçemizde bir çok başvuru olunca şartların zorlanarak bu sayıyı 50 öğrenci kadar artırarak 200 öğrenciye çıkartıldığını ifade etti. Vali Sodan, dersane ve etüt merkezinde ayrıca öğrencilere hafta sonları SBS Kursu ve bilgisayar kursları da verildiğini söyledi.

Açılış ve konuşmaların ardından Adıyaman Valisi Ramazan Sodan Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül ile birlikte ilköğretim okulu öğrencilerine kitap armağan etti.