BIST 9.803
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.430,60
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Numan Kurtulmuş zirveye katırla çıktı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, katırla Nemrut Dağı zirvesine çıktı.

Abone ol

ADIYAMAN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "İnşallah ileriki günlerde Alevi vatandaşlarımızın istek ve talepleri doğrultusunda birtakım adımların atılacağının bilinmesini arzu ederiz" dedi.

Kurtulmuş, Samsat ilçesinde bulunan Sahabe Saffan Bin Muattal'ın kabrini ziyaret etti. Burada ilçe müftüsü Kamil Ruhi Albayrak'tan bilgi alan Kurtulmuş, daha sona namaz kılıp, dua etti.

Kahta ilçesinde yüksekliği 2 bin 150 metreyi bulan devasa heykellerin yer aldığı Nemrut Dağı'na katır ile zirveye çıkan Kurtulmuş, heykelleri de inceledi. Nemrut 'un zirvesinde gazetecilere açıklamada bulunan Kurtulmuş, Nemrut'a çıkmanın zor oluğunu ancak buna değdiğini belirterek, bir daha ki sefere güneşin doğuşunu seyretmek için geleceğini söyledi.

Bir gazetecinin, Alevi vatandaşların demokratikleşme paketinde umduğunu bulamadığı yönündeki yorumları hatırlatması üzerine Kurtulmuş, demokratikleşme paketinde çok titiz bir çalışma yapıldığını vurgulayarak, Türkiye'de kim hangi konularda teklifte bulunmuşsa bunların hepsinin masaya konulduğunu ifade etti.

Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Tabii en zor konulardan bir tanesi de Alevi vatandaşlarımızdan gelen talepler. Alevi vatandaşlarımızın çok farklı taleplerinin olduğunu gördük. Bu meselelerin üzerinde biraz daha müzakere yapılıp olgunlaştırılması gerektiği kanaati oluştu ve zaten devam eden bir süreç bu... İnşallah ileriki günlerde Alevi vatandaşlarımızın istek ve talepleri doğrultusunda birtakım adımların atılacağının bilinmesini arzu ederiz. Türkiye'de Sünniler kadar Aleviler de kurucu unsurlardır. Türkler kadar Kürtler de kurucu unsurlardır. Dolayısıyla Alevi ve Kürt kardeşlerimizin ya da diğer etnik meşrebi farklı insanların haklarından bahsederken şimdiye kadar sağır ve kör olan devlet bundan sonra anlayarak, duyarak, en uygun adımlar ne ise bunları atacak. Bütün bu adımlar atılırken de Türkiye toplumunun makul çoğunluğunun kabul edeceği çözümler üzerinde durulacak."