BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.437,23
HABER /  GÜNCEL

Kahreden liste çıktı! 50-60 ceset baktım

Soma'da kahreden bir tablo var. Soğuk hava deposundakilerin isimleri açıklanıyor. Aileler sevdiğinin adı okunmasın diye dua ediyor.

Abone ol

SOMA'daki facia'da yaşamını yitirenlerin yakınları hayatlarının en kahreden anonsunu kulak kesiliyor.

Cesetlerin konulduğu soğuk hava deposu önünde listeden isimler okunuyor. Bir işçi yakını
"Kardeşimin bulmak için 50-60 cesede bakmak zorunda kaldım" diyor. 

MANİSA'nın Soma İlçesi, Eynez Mevkii'ndeki maden ocağında dün trafo patlamasının ardından kahreden görüntüler geliyor.

Cesetlerin büyük bir kısmı Kırkağaç'daki soğuk hava deposuna taşınmıştı. Deponun önünde toplanan aileler dualarla okunun isim listesini dinlediler. Sevdiğinin adını duymamak için dikkat kesilen anne ve eşlerin hali yürekleri dağladı.

Sevdiğinin ismi okunan yere yığılıp kaldı.

Soma maden ocağı.png

EN ACI ANONS

Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden ocağı faciasında yaşamlarını yitirenlerin Kırkağaç Soğkuhava Deposu'nda otopsileri sürüyor.

Şu ana kadar 70 işçinin otopsisinin tamamlandığı ve 102 işçinin kimliğinin belirlendiği kaydedildi. Saat 09.00'dan itibaren anons ile kimlikleri belirlenenlerin isimleri okunup aileleri çağrıldı.

soma maden kazası isim listesi.png
İSMİ DUYAN BAYILDI

Soğuk hava deposu önünde bazı ailelerin endişeli bekleyişi acı ile son buldu. İsimlerin okunduğu sırada ölen işçilerin yakınları fenalaşarak bayıldığı görüldü.

Soma.png
Öte yandan cenaze sayısının artması ihtimaline karşı soğuk hava tertibatlı plakaları ve yazıları kapatılmış yaklaşık 20 TIR, bölgeye getirildi.

50-60 CESET BAKTIM

Yangının neden olduğu faciada hayatını kaybeden madencinin yakınları teşhis için ocağa girdi.
Hayatını kaybeden madencinin ağabeyi teşhis anlarını böyle anlattı.

soma-aileler.jpg
-“Kardeşimi kaybettik, vefat etti. Oraya ulaştığımda ölmüştü. Cenazesini kenara bandın üzerine koymuşlar, bandın üzerinde teşhis ettik. Sedyeyle çıkardık dışarı ambulansa kendimiz koyduk. Geldik şimdi kimlik teşhisi için. 100-150 ceset gördüm fazlası olur aşağısı olmaz. Kardeşimi bulmak için en az 50-60 tane cesede baktım ve sonunda bulduk. 33 yaşındaydı,8-9 senedir madende çalışıyordu. Evli, 2 çocuğu var. Ailemizden bir kısmının haberi var bir kısmının haberi yok. Kardeşimde herhangi bir yanma yoktu gazdan zehirlendiği için öldüğünü biliyoruz"