BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.496,58
HABER /  GÜNCEL

Kahraman hemşire o anları anlattı

Siirt'te apandist acısı çekerken kendi derdini unutup doğum sancısı çeken kadına yardım eden hemşire, herkese ders verdi.

Abone ol

Doğum sancısı kadının imdadına yetişen Fatma Altınyurt, "Ben gelmezsem, o gelmezse bu insanlara sağlık hizmetlerini kim getirecek" dedi. Altınyurt, "Kahraman Hemşire" yakıştırmasını da abartılı buluyor,

Siirt'in Pervari İlçesi'ne bağlı Doğan Köyü'nden Pervari İlçesi'ne gelirken yolda mahsur kalan bir araç içerisindeki doğum sancısı çeken kadına yardım ederek doğumunu gerçekleştiren ve kendisi de apandisit sancısı çeken hemşire 24 yaşındaki Fatma Altınyurt, o anları anlattı.

Pervari'nin Doğan Köyü Aile Sağlık Merkezi'nde görevli hemşire Fatma Altınyurt, dün apandisit sancısı üzerine karayolları ekibiyle birlikte Pervari İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi'ne gelmek üzere yola çıktı.

Yolda gelirken 112 Acil Servis ekipleri, aynı güzergahta seyreden bir araç içinde bulunan bir kadının doğum sancısı çektiği bilgisini alan Altınyurt, telefonla hamile kadının yakınları ile yaptığı görüşmeden sonra karlı kaplı yolda buluştu. Hamile kadının bulunduğu araca geçen hemşire Altınyurt, şöyle dedi:

BEBEK GELMEK ÜZEREYDİ

"Önceki gün gece saatlerinde rahatsızlandım. Şiddetli derecede ağrım vardı. Köy hizmetlerinden yardım istedim, yolu açmaları için aynı şekilde 112'den yardım istedik. Sağ olsunlar köy hizmetleri 5-6 saatlik bir çalışmadan sonra köye ulaştı. Onlar köye ulaştıktan sonra 112 ambulansı yolda bekletmeye karar verdik. Çünkü yol kapalıydı. Onların gelmesi sıkıntı olacaktı. Köy hizmetlerinin aracıyla yola çıktık. 2-3 köyü geçtikten sonra yoğun kar yağışı nedeniyle yol tekrar kapandı. Köy hizmetleri yol açma çalışmalarına devam etmeye başladı. O sırada 112'den bir haber geldi. Arkamızdaki bir araçta gebe bir kadın olduğu söylendi. Yolda durup onlarla beraber devam etmeye karar verdik. Onların bulunduğu araca geçtiğimde zaten sancıları başlamış, bebek gelmek üzereydi. Elimizdeki bütün imkanları değerlendirerek doğumu orada gerçekleştirdik. Bebek ve anne sağlıklıydı. 20-25 dakika sonra yol açıldı. Ambulansla beraber bir noktada buluştuk anne ve bebeği alıp Pervari Devlet Hastanesi'ne birlikte geçtik."

"BURADA YAŞAYAN İNSANLARIN DA SAĞLIK HİZMETLERİNE İHTİYACI VAR"

Aslen Kırıkkaleli olan 2 kız çocuğu annesi hemşire Fatma Altınyurt, "Kahraman Hemşire" yakıştırmasının abartılı olduğunu belirterek, yaklaşık 2 yıldan beri bölgede görev yaptığını söyledi. Kadrolu bile olmayan ve sözleşmeli olarak hemşirelik yaptığını anlatan Altınyurt, "Daha önce İstanbul ve Ankara'da 6 yıl, Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde yaklaşık 1 yıl ve son 4 aydan beri de Pervari'ye bağlı Doğan Köyü'nde görev yapıyorum. Toplam 8 yıllık bir görevim var. 5 yaşında ve 14 aylık 2 kızım var. Onların da buradaki şartları göremlerini istiyorum açıkaçası. Doğu'da yaşayan insanların bize ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Burada görev yapmaktan son derece memnunum. Evet belki Ankara ve İstanbul'daki kadar rahat değil, hatta burda yaşamanın bile zorlukları var. Hele kış mevsiminde çekilmez bir hal alır. Ama buna rağmen burada yaşayan insanların da sağlık hizmetlerine ihtiyacı var. Ben gelmezsem, o gelmezse bu insanlara sağlık hizmetlerini kim getirecek" dedi.

Pervari'den Siirt Devlet Hastanesi'ne getirilen hemşire Fatma Altınyurt, apandisit sancıları ile ilgili muayene işlemlerinin sürdüğünü belirterek, şimdilik cerrahi bir müdahaleyi düşünmediğini ifade etti.