BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,18
HABER /  SEÇİM

'Kahkaha atmayın ceza yazarım' dedi salon yıkıldı!

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Adana'da vatandaşlarla buluştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Adana'da vatandaşlarla buluştu. Temasları çerçevesinde 600 sivil toplum kuruluşu temsilcisiyle biraraya gelen İhsanoğlu kadınlara seslendiğini belirterek, "Sakın ha kahkaha atmayın, ceza yazarım" deyince salondaki herkes kahkaha attı.

KADINLARLA KAHKAHA ATTI

İhsanoğlu daha sonra merkez Seyhan İlçesi’ndeki Sular VIP Salonu’nda yaklaşık 600 sivil toplum kuruluşu temsilcisiyle buluştu. Alkışlarla salona giren İhsanoğlu, katılımcılarla tokalaşıp anı fotoğrafları çektirdi. Etkinlikte, İhsanoğlu ile ilgili hazırlanan slayt gösterisi sunuldu. Etkinlikte Cüneyt Arat adlı görme engelli bir genç yazdığı şiiri okudu.

Katılımcılara seslenen İhsanoğlu, kadınlara seslendiğini belirterek, "Sakın ha kahkaha atmayın, ceza yazarım" deyince salondaki herkes kahkaha attı. Seçimi yüzde 60 oyla kazanacağını belirten İhsanoğlu, şöyle devam etti:



"Sen Türk vatandaşı değilsin, askerlik yapmadın, vesayet rejiminin adamısın, darbecisin diyorlar. Camide namaz kıldım. Camide ibadet yapılır, devlet dairesinde devlet işleri yürütülür, kışlada vatan müdafaası yapılır. Ama camileri siyasi faaliyetlere alet ediyorlar. Bana biri darbeci dedi. Benim gibi sivil, askerliğini yedek subay olarak yapmış, arkamda tugaylar ordular yok. Ben darbe yapacağım. İşte gerçek çağdışılık budur. Bu vatandaşımızı ben mazur görüyorum. O iyi niyetli bir vatandaş. Bu ülkede cumhurbaşkanı olmak sırf başbakanın hakkı mıdır? Başbakanların kariyeri siyasi kariyerdir. Cumhurbaşkanlarınınkariyeri siyaset üstüdür.

Eskiden Suriye’ye giderken önce Adana’ya gelirdim ve arabayla oraya giderdim. Rejimler farklı olduğu halde halkların arasında büyük bir muhabbet vardı. Suriye halkı Türkiye’yi çok severdi. Şimdi ne hale geldik? Artık sınır kevgir gibi oldu. Niçin biz bunu yaptık? Geçen sene ben Sisi ile birlikte darbe yaptık. Bunu ben yapmışım. Yine bugün darbeci oldum. Böyle bir hayali bir düşman yaratılıyor.

BU DOĞRU MUDUR?

Düşman olarak yarattığın taraf senin cesaret madalyaları aldığın, iyi ilişkiler kurduğun bir taraf. Son yıllarda ticaretimiz kat kat artmıştır. Halka başka şeyler söylüyoruz. Bunun adı siyaset değil. Bizim işimiz 10 Ağustos’ta seçimi sağlıklı bir şekilde yapıp oyları kullanmak. Oylarını kullanamayanları davet etmek. Yaylada, denizde olanlar günü birliğine getirilip oylarını kullanacaklar. Sandıklarda gözlemcilerin avukatların oyların başkalarına gitmemesi, hile yapılmaması için dikkatli olması lazım. Niye vesayetleri kaldırmadınız? Tüm kanunları 2-3 günde çıkarıyorsunuz. Seçim kanunlarını, YÖK’ü RTÜK’ü niye kaldırmadınız. Siz bütün kanunları değiştirdiniz. Yargıyı kolluk güçlerini hallaç pamuğu gibi attınız. Ben vesayeti Sayın Gül’den mi alacağım, Sayın Gül de mi vesayetçiydi? Gelin sevgi ekelim, saygı ekelim, dirlik ekelim, ekmeğimizi büyütelim."