BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.434,34
HABER /  DÜNYA

Kahire'de askerden kanlı müdahale

Mısır'da güvenlik güçleri darbe karşıtı protestoların yapıldığı Rabiatul Adeviyye meydanındaki göstericilere müdahale etti.

Abone ol

Mısır'ın başkenti Kahire'de, güvenlik güçlerinin Rabiatül Adeviyye meydanında gösteri yapan Mursi destekçilerine müdahale etmesi sonucu en az 10 kişi öldü, 500'den fazla kişi yaralandı. İskenderiye'deki gösterilerde de ölü sayısı 7'ye yükseldi. 

Mısır'da güvenlik güçlerinin darbe karşıtı protestoların yapıldığı Rabiatul Adeviyye meydanındaki göstericilere müdahalesi sonucu 10 kişi öldü, 400 kişi yaralandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, güvenlik güçleri Baltacıların da desteğiyle Rabiatul Adeviyye meydanındaki darbe karşıtı göstericilere ateş açıp, gaz bombasıyla müdahale etti. Müdahale sonrası 10 kişi hayatını kaybederken, yaralanan yaklaşık 400 kişiden durumu ağır olanların bulunduğu bildirildi.

KAN BAĞIŞI ANONSLARI YAPILDI

Hürriyet ve Adalet Partisi Sözcüsü Cihad el Haddad, polisin, ambulansların meydana girişine izin vermediğini ileri sürdü. Meydandan sık sık kan bağışı anonsları yapılırken, kurulu sahra hastanesinde ilk yardım malzemesi sıkıntısı yaşandığı belirtildi.

Görgü tanıkları meydandakilerin güvenlik güçlerine kaldırım taşlarıyla karşılık verdiğini ve zırhlı araçların meydana girmesini engellemek için barikatlar kurduğunu söyledi. 

Polisin meydana açılan Nasır City'deki çevre caddelerden de göstericilere müdahale ettiği ve zaman zaman gerçek mermi kullandığı iddia edildi.

Meydandaki gösterilere katıldıktan sonra evlerine dönen bazı göstericilere ise Ramses Meydanı ve 6 Ekim Köprüsü'nde saldırı düzenlendi. 

Saldırılardan dolayı Kahire'nin doğusu ile batısını birbirine bağlayan 6 Ekim Köprüsü trafiğe kapatıldı.

Bu arada İskenderiye Sağlık Müdürü İbrahim er-Rubi, İskenderiye'de darbe yanlıları ile karşıtları arasında meydana gelen çatışmalarda 7 kişinin öldüğünü, en az 270 kişinin yaralandığını kaydetti.