BIST 9.775
DOLAR 32,55
EURO 35,00
ALTIN 2.435,21
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kadir Topbaş'tan Kılıçdaroğlu'na tavsiye!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP'nin projelerinin hayali olduğunu söyledi.

Abone ol
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Mega Şehir Projesi" Kadir Topbaş'tan geçer not alamadı. Finans merkezinin İstanbul olduğunu, projede yer alan lojistik merkezi ifadesinin ise geçen yüzyıldan kalan bir ifade olduğunu söyleyen Topbaş, artık Afrika'daki bir ürünü hiç görmeden Amerika'ya satılabildiğini kaydetti. Topbaş, 7 Haziran seçimleri için de AK Parti'nin tek başına iktidarının devam edeceği tahmininde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 7 Haziran seçimlerinden başkanlık tartışmalarına kadar pekçok gündemi TRT'de değerlendirdi. Programın ilk bölümünde şehir planlamacısı olarak CHP'nin projelerini değerlendiren Topbaş, CHP'nin Mega Şehir Projesi'nin ayaklarının yere basmadığını söyledi. Topbaş şunları söyledi;

"Büyük hayaller kurabilirsiniz. Bir de gerçekler vardır. Gerçekleri görmek gerekir. Son 5 yılda dünyada en çok gelişen İstanbul'dur. Kılıçdaroğlu'nun söylediği megakent projesi büyük söz söyleyerek büyük odak noktası oluşturma anlamı taşımaz. Hiç tenkit görmediğine göre bu olabilir diyor. Lojistik merkez diyorsunuz. Bütün Avrasya bölgesinden ürünler buraya gelecek buradan dünyaya dağılacak diyor. Bu geçmiş yüzyılın ifadesi.

Kimse malı görmeden internet üzerinden alıyor artık. Amsterdam'daki çiçek mezat salonu gibi mallar görünüyor falan, böyle bir şey olmaz. Şangay'dan Bakü'ye 55 günde gelen ürün 15 saatte gelecek diyor.

"HAYAL MAHSULÜ PROJELER"

Tamamen hayal mahsulü, kim nasıl anlattıysa artık Kılıçdaroğlu'na. Plancı olarak çok yanlış buluyorum. 20 yılda 200 milyar dolar yatırım yapacağız diyor. 2 milyon 200 bin istihdam sağlanacak diyor. İşsizlik yüzde 5'e indirilecek diyor. 1 yılda 110 bin istihdam derseniz, biz sadece İstanbul olarak geçen yıl bu kadar sağladık.

Kılıçdaroğlu'nun bence dünyayı gezip görmesi, onlara dokunması lazım. Afrika'daki bir ürünü hiç görmeden Amerika'ya satabiliyorsunuz.
 
BAŞKANLIK SİSTEMİ
 
Cumhurbaşkanımız belediye başkanlığı dönemindeki refleksi bildiği için başkanlık sistemi diyor. Yönetimi de kendimiz seçiyoruz. Türkiye daha hızlı adım atabilmeli. Bir görüş diyorlar ki diktatörlük. Diğeri Tayyip beyden sonra gelenler ne yapar diyor. Yasaları ona göre yaparsınız herkes ona uyar ve halka hesabını verir.
 
FETİH ŞÖLENLERİNİN PROGRAMI
 
Haliç'te 29 Ekim'de hep yapıyoruz. Bir militarist kutlama değil bu. İstanbul'un fethi dünyaya farklı yansıdı. Niçin çağ değişti? Yönetim mantığı değişti. Şatolardan, kalelerden yönetilen halk yerine birebir halkla temas eden gerektiğinde dava edilebilen yönetim mantığı geldi. Türk Hava Kuvvetlerimizin Türk Yıldızları gösteri yapılacak, efekt, ses ve lazer gösterileri, mehteran gösterileri yapılacak. Dünyada barış görüşmeleri yapılacaksa İstanbul'da yapılmalı. İstanbul barış kentidir. Belki bu anlamda Yassıada barış görüşmeleri için mekan olabilir.
 
TOPBAŞ'TAN 7 HAZİRAN TAHMİNİ
 
Politikanın içindeyim 43 yıldan beri. İyi ki demokrasi var ülkemizde. Seçimle insanlar işbaşı yapıyor, bu çok güzel bir şey. Darbelerle neler yapıldığını görebiliyoruz. Tüm ülkemiz için önemli bu. Yalnız burada üzerinde durduğum konu şu: Ülkenin geleceğini 4 yıl vereceksiniz. Siyasi saplantılarla değil, ülkeyi düşünerek bu yetkileri vermeniz lazım. Şunu kabullenemiyorum. Filan partinin kalesi. Böyle olduğu takdirde partiler nasıl olsa benim kalelerim var deyip hiç kaygı duymayacak. Avukata vekalet verirken düşünürsünüz uzun uzun. Futbol takımı gibi, küme düşse de takımımın arkasındayım gibi dememek gerekir. Demokrasi için en önemli anlayış bu. AK Parti'nin tek başına iktidar olacağını düşünüyorum, öngörüyorum, temenni ediyorum."