BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.509,35
HABER /  GÜNCEL

Kadir Topbaş'tan İstanbullulara hava durumu uyarısı

İSTANBUL hava durumu için bir uyarı da İBB Başkanı Kadir Topbaş'tan geldi. Topbaş bu gece ve yarın sabah yağışın şiddetini artırabileceğini açıkladı ve vatandaşlara "uyarılara hassasiyet gösterin" tavsiyesinde bulundu.

Abone ol

İSTANBULLULAR yarına dikkat! Hava durumu için art arda uyarılar yapılırken İBB Başkanı Topbaş'dan da hava durumuna ilişkin değerlendirme geldi. Topbaş, "Gece olabilir, sabah olabilir yine yağış olabilir." dedi.

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kadıköy'deki Hasanpaşa Gazhanesi̇ Enerji̇ Müzesi̇ ve Kültür Merkezi̇ i̇nşaatında i̇ncelemede bulunarak yetkililerden bilgi aldı. 

Topbaş, İstanbul'daki hava durumuna da değinerek, "İstanbul olarak yoğun bir yağış ortamına girdik. Bu sabahın erken saatlerinde Sarıyer, Beykoz ve Şile'de yoğun şekilde yağış alındı. Şu an itibarıyla yağış hızını biraz azalttı. Meteorolojik uyarılara göre, gece olabilir, sabah olabilir yine yağış olabilir." ifadelerini kullandı.

Dünyanın farklı kentlerinde hava koşullarına bağlı olarak yaşanan olumsuzluklardan bahseden Topbaş, kentte alt yapı yatırımlarına devam ettiklerini kaydetti.

"TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI KULANIN"

Vatandaşlara meteorolojik gelişmelere dikkat etmelerinin, uyarılara hassasiyet göstermelerinin, mümkün mertebe toplu ulaşım araçlarını kullanmalarının tavsiye edildiğini aktaran Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sadece idarecilerin tedbir alması yetmiyor, her birey kendi önlemini de alırsa sıkıntısız bir dönemi geride bırakırız. Her yağış sonrası yaptığımız değerlendirmelerle nerede ne yapmamız gerektiğini paylaşıyoruz. Arkadaşlarımdan şöyle bir çalışma istedim; normal yağışlardan sonra bile İstanbul'un ana arterleri ve meydanları başta olmak üzere birçok alanda su birikim haritaları çıkarılmasını istedim. Bu çalışmalar yapılıyor ve buna göre tedbirler alacağız.

Çok şükür ki geçmişte hep sıkıntı yaşanan Alibeyköy, Küçükköy deresi, oradaki sıkıntı giderildi. Başka derelerde de çalışmalarımız var. Kurbağlıdere ıslah çalışması bitmek üzere. Görevimizi yapıyoruz ama büyük bir kent. Geçen yağışta da bakanımız söylemişti afet boyutunda yaşandığında ona insanoğlunun gücü yetmiyor."

İstanbul hava durumu için İBB ve AKOM'dan uyarı hortum, yıldırım...

İstanbul saatlik hava durumu meteoroloji uyarı verdi