BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.422,33
HABER /  GÜNCEL

Kadir Topbaş'tan flaş başkanlık kararı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İBB Meclisi'nde FETÖ iddialarına tepki gösterdi. Topbaş, CHP'nin eleştirileri üzerine de bu başkanlıkta bu son dönemi olduğunu söyledi.

Abone ol

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, üç dönemdir belediye başkanlığı görevini yaptığını söyleyerek bir daha aday olmayacağını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Meclis 2. Başkanvekili Göksel Gümüşdağ'ın yönettiği oturumda 2016 yılında yapılan çalışmaları ve yapılacak projeleri anlattı.

CHP'Lİ MECLİS ÜYESİNDEN ELEŞTİRİ

Topbaş'ın sunumundan sonra kürsüye CHP'li Meclis üyesi Hakkı Sağlam çıktı. İstanbul'un yönetimi konusunda Topbaş'a ağır eleştirilerde bulunan Sağlam'ın konuşması sırasında tansiyon zaman zaman yükseldi. Sağlam, İBB bünyesinde çalışan taşeron işçilere kadro sözü verildiğini söyleyerek, Topbaş'ın kadro sözünü tutmadığını ileri sürdü.

"BU SON DÖNEMİM"

Topbaş'ın ikinci kez kürsüye gelerek yaptığı konuşmada, “Üzüldüğüm bir şey, 'FETÖ terör örgütüne yardım ettiniz mi?'. Lafa bak ya, nasıl bir iş, nasıl bir mantık, nasıl bir ahlak bu. Söylerken vicdanın elverdi mi diye düşünüyorum. Kalbiniz asla yanıltmaz. Zannediyorum ki bunu soran kendi kalbinde bunu doğru olmadığını biliyordur" dedi.

CHP'lilerin 'Bu yol sizi nereye götürecek' şeklindeki eleştirilerine Topbaş, “İstanbul'da üç dönemdir başkanlık yapıyorum. Bu son dönemim. Çok merak ediyorsanız, canınız çok sıkılırsa çizmelerimizi giyeriz. Ve hizmet üretenin her daim yanında oluruz" diyerek karşılık verdi. Topbaş'ın bu cevabı alkışlarla karşılandı.