BIST 9.565
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.487,68
HABER /  GÜNCEL

Kadir Topbaş'tan Aydın Doğan açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, A Haber'de Doğan Medya'nın patronu Aydın Doğan'la ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Bir televizyon kanalının canlı yayınında konuşan Kadir Topbaş, Aydın Doğan'ın Hilton arazisiyle ilgili konuyu yalanlayamayacağını ifade ederek Sarıgül'ün de kendisinden ricacı olduğunu aktardı.

Duygu Leloğlu'nun sorularını yanıtlayan Topbaş, Doğan'ın kendisinden Hilton arazisiyle ilgili talepte bulunduğunu ama net tavır koyduklarını belirtti. Dönemin Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün de araya girerek kendisini yumuşatma çabasında bulunduğunu söyledi.

TALEP ETMEDİK DİYEMEZ

Önemli olan devletin bekası, ülkenin geleceğidir, bunu düşünmek zorundayız, her şey para değil, böyle değerlendirmek lazım. Bu konu ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımız çok şeyler söyledi, hepimiz izledik, takip ettik, ve doğru şeyler söyledi yani bunlar hayır bunlar yanlış şeyler, biz böyle bir talepte bulunmadık diyemezler.

2009 SEÇİMLERİNDEN ÖNCE TALEP ETTİ

Sayın Sarıgül, Aydın Doğan ile bir üçlü görüşmememizde yine dile gelmişti. Ben detaya girmiyorum böyle bir talep vardı. Böyle bir imarın olmayacağını ben söyledim o zaman, o zaman bahsettim, herhalde 2009 seçimlerinden önceydi bu bahsettiğim. Bunu isteyebilirler, talep edebilirler, biz olur demedik.

SARIGÜL ‘KESTİRİP ATMA’ DEDİ

Yeşile gelince, Sayın Cumhurbaşkanımızdan önce İstanbul’un geçmiş fotoğraflarına lütfen bir bakınız. Milyonlara ağaç ve yeşillik, bizde 35 milyon metrekare artı yeşil alan kattık kente ve hala dikmekteyiz hala yapmaktayız. Daha dün İSKİ’nin  Aksaray’daki en kıymetli, bugün belki milyar liraya satabileceğimiz yeri, deprem riski taşıyan bir binayı yıkıyoruz, boşaltmıştık, altını otopark üstünü park yapacağız. Niye, orada yine çevrenin ihtiyacına cevap versin diye. Yani biz tabii ki uygun yerde uygun adımlar atıyoruz, bu kente ve ülkeye çok işler yapıldı. Her şey ortada. Tabi burada bir şekli ile orada kendi arazisini değerlendirmek için bir farklı boyuta talepleri oldu bu bir gerçek ama buna sıcak bakılmadı, biz de bakmadık, bu bilinmekte. Ondan sonra tekrar tekrar gelmedi, daha önceki dönemlerde bir iki defa daha benzer şeyler geldi, ben tavrımı net koyunca hatta o zaman bana Sayın Sarıgül ‘ Sayın başkan ya şimdi kestirip atma şu seçimden sonra düşünürsün’ dedi. Ben hayır dedim ben asla yuvarlak konuşmam, böyle bir şey olmaz. Ancak mevcut imarınız neyse onu yaparsınız, yerin altını belki altta ilerleme yapabilirsiniz onun ötesi olmaz demiştim.