BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,18
ALTIN 2.247,37
HABER /  GÜNCEL

Kadir Topbaş'ın yerine sürpriz bir isim Erdoğan onu işaret etti

Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında istifa eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yerine kim gelecek sorusunun yanıtını verdi. İddiasına göre bu kişi Mevlüt Uysal olacak.

Abone ol

Kadir Topbaş'ın yerine Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın geleceği iddia edildi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında İstanbul'un muhtemel büyükşehir belediye başkanıyla ilgili çarpıcı bir kulis aktardı. Sanılanın aksine Göksel Gümüşdağ değil sürpriz bir isim ön plana çıktı. İşte Selvi'nin yazısının ilgili bölümü:

TOPBAŞ'IN MEVLÜT UYSAL

Mevlüt Uysal aslen nereli eşi Hatice Uysal kimdir?

 Kadir Topbaş’ın yerine gelecek isim Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında AK Parti İl Başkanlığı’nda yapılan istişare toplantısında konuşuldu. Göksel Gümüşdağ ismi gündemdeydi. Ancak ibre Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a döndü.

Bana gelen bilgi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mevlüt Uysal’ı işaret ettiği yönünde. Uysal yeni görevinde başarılı bir performans ortaya koyarsa, 2019’da AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olabilir.

MEVLÜT UYSAL KİMDİR

Mevlüt Uysal Başakşehir Belediye Başkanı1966 yılında Antalya’nın Alanya ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketindetamamladıktan sonra, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Üniversite yıllarından itibaren ülke ve toplum sorunları ile yakından ilgilendi,siyasi ve sosyal çalışmaların içerisinde aktif olarak bulundu. Okulu bitirdikten sonra başladığı serbest avukatlık mesleğini icra ederken, bir taraftan da aktif siyasetle uğraştı. AK Parti'nin kurulması ile birlikte, Küçükçekmece İlçe Teşkilatı kurucu başkanı oldu.2009 yılında Başakşehir ve Bahçeşehir’in birleşerek ilçe olması üzerine 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri’nde Başakşehir Belediye Başkanı Adayı olan Uysal, 127 bin 482 seçmenden, oykullanan 103 bin 111’inin 39 bin 72’sinin oyunu alarak Başakşehir Belediye Başkanı seçildi.

2014 Yerel Seçimlerde AK Parti adayı olarak ikinci kez seçime giren Uysal, sandığa giden190 bin 906 seçmenden 92 bin 559 seçmenin oyunu alarak ikinci kez Başakşehir Belediyebaşkanlığı koltuğuna oturdu.Yeni kurulan ilçede büyük projelere imza atan Mevlüt Uysal evli ve dört çocuk babasıdır.

Kadir Topbaş'ın yerine kim gelecek?

İstifa eden Kadir Topbaş rekorla bıraktı