BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.512,46
HABER /  GÜNCEL

Kadir Topbaş'ın yerine kim gelecek Yıldırım açıkladı

Kadir Topbaş'n yerine kim geçecek? Başbakan Binali Yıldırım, Kadir Topbaş'ın yerine geçecek isimle ilgili ipucu verdi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, NTV-Habertürk-AHaber-CNN Türk ortak yayınında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yıldırım'a Kadir Topbaş'ın yerine geçecek ismin kim olduğu da soruldu. Yıldırım, yeni İBB Başkanı için "Topbaş'ın yerine bir ilçe belediye başkanı gelir" bilgisi verdi.

Yıldırım şunları söyledi:

"İstifa tek taraflı bir iradedir. Ben sonuca bakarım. Bunun en güzel cevabı Kadir Bey'dedir. Kadir Bey'le istifa öncesinde ve sonrasında görüştüm. Gerekçesini bana söylemedi, sadece bilgi verdi. Yerine ilçe belediye başkanlarından biri gelir. Bununla ilgili pazar günü cumhurbaşkanımız genel başkanımız geniş katılımlı bir istişare yaptı. Hafta sonunda süre doluyor. Perşembe günü belediye meclisi seçim yapacak, bir arkadaşamız görevi doldurmuş olacak."

2019'DA ADAY OLACAK MI?

Başbakan, "2019'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için sizin adınız geçiyor" iddialarının sorulmasına gülerek; "Koltuk boşaldı, başka biri gelip oturacak. Koltuk yok dolu. Bizim de burada iyi kötü bir işimiz var. Bizi nereye koyacaksınız" diyerek yanıtladı.

Mevlüt Uysal aslen nereli eşi Hatice Uysal kimdir?

Kadir Topbaş'ın yerine geçecek isimlerli ilgili kulislerle Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın adı öne çıkıyor. 

GÜMÜŞDAĞ İSMİ LİSTE DIŞI KALDI

Topbaş'ın istifası sonrası koltuğun en güçlü adayı olarak gösterilen Başakşehir Spor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ismi de Yıldırım'ın açıklamasıyla liste dışı kaldı.