BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,03
HABER /  GÜNCEL

Kadir Topbaş'ın beğendiği şehir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eşi Özleyiş Topbaş ile birlikte Kayseri'nin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kayseri’nin birçok güzelliği olduğunu ve şehri her zaman beğendiğini dile getirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile eşi Neşe Özhaseki'nin ev sahipliğinde yapılan gezide Başkan Topbaş, ilk olarak dünyanın ilk tıp fakültesi olarak bilinen Gevher Nesibe Medresesi'ni gezdi. Ardından, Zeynel Abidin Türbesi, Hunat Medresesi ve Seyyid Burhaneddin Türdesi'ne giden Başkan Topbaş, burada yapılan düzenlemeler hakkında Başkan Özhaseki'den bilgi aldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda yer alan tarihi eserleri de görme fırsatı bulan Başkan Topbaş, meydan turu attı ve vatandaşlarla sohbet etti.

Başkan Topbaş, Kayseri'de alışveriş yapmayı Gezilerin ardından bir açıklama yapan Başkan Topbaş, Kayseri'ye daha önce birkaç kez geldiğini, ancak ilk defa tarihi ve turistik mekanları gezme fırsatı bulduğunu belirterek, "Kayseri'yi her zaman beğeni ile takip ediyoruz. Takdir ettiğimiz bir başkanı var. Gerçekten başarılı ve Kayseri için çok güzel çalışmalar yaptı. Kayseri, kültürel zenginliği olan bir şehir. Başkan Özhaseki'nin, kültürel değerleri ihya eden çalışmaları var. Onlar için de ayrıca tebrik ediyorum." dedi.

Kayseri'nin, kültürel zenginliğe sahip önemli bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Topbaş, Kayseri'nin tarihi ve kültürel değerlerini ortaya çıkarmak adına yürüttüğü çalışmalardan dolayı da Başkan Özhaseki'ye teşekkür etti.

ERCİYES'TE KAHVE KEYFİ

Başkan Topbaş ve eşi Özleyiş Topbaş'ın Kayseri'de bir sonraki durakları ise Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi oldu. Burada Başkan Özhaseki'den proje ve şu ana kadar yapılan yatırımlar hakkında bilgi alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kayseri'nin çok büyük bir değeri avantaja dönüştürmek üzere olduğunu söyledi. Başkan Özhaseki'nin, kendi imkanları ile Türk turizmine büyük katkı sağladığına dikkat çeken Başkan Topbaş, Başkan Özhaseki'yi canı gönülden tebrik ettiğini sözlerine ekledi.

Erciyes'te gondola binen ve kısa bir gezinti yapan Topbaş ailesi, daha sonra Lifos'ta kahve içerek, manzaranın tadını çıkardı.