BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Kadir Topbaş kaza yerine koştu!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Avcılar'da yıkılan köprü enkazını inceledi.

Abone ol

Bazı hatalar sonucu üzücü olay yaşadıklarını ifade eden Topbaş, Ramazan'a kadar metrobüsü Beylikdüzü'ne ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Avcılar'da yıkılan köprü enkazını inceledi. Bazı hatalar sonucu üzücü olay yaşadıklarını ifade eden Topbaş, Ramazan'a kadar metrobüsü Beylikdüzü'ne ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kadir Topbaş, yıkım yapıldığı sırada çöken Avcılar metrobüs durağı yanındaki üst geçitte incelemelerde bulundu. Görevlilerden bilgi alan Topbaş, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Hepimize geçmiş olsun." diyen Topbaş, olayda ölen işçinin ailesine başsağlığı diledi. Büyükşehirde yapılan birçok iş içerisinde zaman zaman kazalar olduğunu kaydeden Topbaş, "Sabah 05.30 sıralarında daha önce viyadük olarak kurulan sistemi kaldırma sırasında maalesef arıza çıkıyor. Vincin komutası, sistemindeki ve operatördeki hatalar üst üste geliyor. Üç arkadaşımız düşen parçanın tesiriyle biri hayatını kaybetti. Biri ameliyata alınmış, diğerinin hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi." dedi.

Olaya üzüldüklerini ifade eden Topbaş, "Bunlar şehrin trafiğini rahatlatmak adına aldığımız önlemler. Bunları yapmak zorundayız. Arkadaşlarımla şunu sorguluyorum, bunlar bir mühendislik işdir. Bu kadar ağır parçaları vinçlerle kaldırırken çok teknik çalışmak gerekir. Tedbirlerin alındığından bahsediliyor. Ama bir yerdeki bir dikkatsizlik bir hayata mal oluyor." diye konuştu.

'OLAYIN SEBEBİ İNCELENECEK'

İhmal olup olmadığı sorulan Topbaş, "Daha sonra incelenecektir. Sebepler mutlaka değerlendirilecektir." cevabını verdi.

Ramazan'a kadar çalışmaları bitirmeyi hedeflediklerini ancak üzücü bir olay yaşandığını belirten Topbaş, "Şu anda metrobüs hatlarında bir aksama yok. Ben de gelirken metrobüsle geldim. Çok daha rahat geldim. Yalnız Avcılar istikametinde vinçlerin çalışması sebebiyle yoğunluk yaşandı. Şu anda normale dönüyor. Metrobüste bir problem yok. Zaten amacımız Ramazan öncesinde metrobüsü Beylikdüzü'ne ulaştırmak." dedi.

Yüklenici firmayı çalışmaların bir an evvel bitirilmesi için baskı yaptıklarını belirten Topbaş, "24 saat esasına göre çalışıyoruz. 'Geçiktiniz' diyoruz, 'verdiğimiz zaman dilimini çok aştınız' diyoruz. Ciddi baskı yapıyoruz. Onlar da gece gündüz çalşıyor. Trafik altında çalışıyorlar. Çok zor bir durum. Bu hattı kullanan insanların yaşadıkları sıkıntıyı gidermek adına büyük sonuçlar ortaya çıkıyor maalesef. Saat 05.30'da trafik daha rahatken kaldıralım diye çalışma yapılırken kaza oldu." diye konuştu.

Olay nedeniyle çalışanların morallerinin bozulduğunu kaydeden Topbaş, "Niyetimiz Ramazan'a kadar bitirmekti. İnşallah yetiştiririz ama bu kazadan dolayı biraz gecikme oldu." dedi.

Topbaş, çalışanlara dikkatli olmaları konusunda tavsiyelerde de bulundu. İncelemelerini tamamlayan Topbaş, daha sonra metrobüsle olay yerinden ayrıldı.