BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,11

Kadir Topbaş, AK Partili belediyelerle niçin kavgalı?

"Kadir Abi" Ankara ile iş tutmasına ses etmedi uzun süre. Ne zaman ki, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen Aziz Babuşçu ile kolkola girdi, işte o günden sonra olanlar oldu.

"Kadir Abi"dir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçe belediye başkanları için. İlk yıllarda içtendi "Kadir Abi" ifadesi... Yıllar geçti, "Kadir Abi" yavaş yavaş yerini "Kadir Bey"e bıraktı, bırakıyor.

Neden?

Anlatacağım!

İstanbul'da o kadar AK Partili belediye var, popülaritesi yüksek hangi birini tanıyorsunuz. Mustafa Sarıgül, Türkiye sınırları dışında, dünyada bilinen bir belediye başkanıyken, AK Partili bir tek belediye başkanı neden ön safta değil?

Aziz Yeniay'ın sesi soluğu niçin çıkmıyor mesela?

Çalışmıyor mu hiç?

Yan gelip yatıyor mu yoksa?

Hayır!

Aziz Yeniay, diğer bir çok belediye başkanı gibi, çok çalışmanın ağır bedelini ödüyor uzun zamandır. "Küçük İstanbul" yapınca Küçükçekmece'yi. Kadir Topbaş'ın hışmına uğradı. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Aziz Yeniay'ın adı da geçti bir ara. "Küçük İstanbul" iyi bahaneydi "Kadir Abi" için! 

Susturdu valla!

Aziz Yeniay'ın sesi bir tek Küçükçekmece'de çıkıyor. Kafasını kaldırması halinde, başına gelecekleri biliyor. "Kadir Abi" örmüş duvarı, o duvar daha da yükselirse, seçmen bilemez neyin ne olduğunu.  Eli kolu bağlı bir belediye başkanı olmak istemediği için, Aziz Yeniay, "Küçük İstanbul"unda her şeyden uzak, medyaya görünmeden işine bakıyor!

                                        ***

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, belki de AK Partili belediye başkanlarının içinde en medyatik olanı. Öyle de, halkta bilinirliği neden yok?

Biz biliyoruz Ahmet Bey'in medyatik olduğunu!

Halk ise yakışıklılığını biliyordu!

O da çalışan ama görünmeyen bir başka belediye başkanı.

"Kadir Abi"ye karşı "aday" olabilme riski var çünkü...

Ahmet Misbah Demircan, meslektaşı Aziz Yeniay'ın kaderini yaşıyor.

Beyoğlu'nda popüler!

 Ahmet Bey'in tek tesellisi ise sosyal medyada güçlü olması... 

"Kadir Abi" sosyal medyadan bihaber olduğu için, ses etmiyor. 

Yakındır, "çek git" demesi!

                               ***

"Kadir Abi"nin Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol'la da sorunu var!

Hem de ne sorun!

"Kadir Abi" Erhan Erol'un Ankara ile iş tutmasına ses etmedi uzun süre. Ne zaman ki, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen Aziz Babuşçu ile kolkola girdi, işte o günden sonra olanlar oldu. Erhan Erol'un yaptığı her iş mercek altına alındı. Yazışmalar ardı ardına yapıldı, yapılıyor.  Devam eden projelerin durdurulması için, "Kadir Abi"nin kavgalı olduğu Şehircilik Bakanlığı'na resmi tebligat bile gönderildi. 

"Kadir Abi" bu yazışmayı yaparken, aslında "büyük" bir usulsüzlüğün önüne geçmek istiyor. (Nasıl bir usülsüzlük yapıldığını, yapılan resmi yazışmalarıyla birlikte yarın yazacağım.) Bir tek Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol'a yönelik yapılmıyor bu yazışmalar. Bana gelen bilgiye göre, Kadir Topbaş AK Partili 8 belediye başkanının usülsüzlüğünü tespit etmiş ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gereğinin yapılmasını istiyor!

Böyle kavgaya can kurban!

Ancak, usülsüzlükle mücadele yapılacaksa tek taraflı olmamalı öyle değil mi?

Neden şimdi?

BİR- "Kadir Abi" bugüne kadar neden hiç bir işlem yapmadı?

İKİ- "Kadir Abi"nin altında imzası bulunan projelerde de usülsüzlük var mı yok mu?

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin "imar usülsüzlüğü"nü yarın yapılan resmi yazışmalarla birlikte sizlere aktaracağım. Erhan Erol'a da söz hakkı vereceğim elbet... 

Ve tabii ki, Gaziosmanpaşa sınırları içinde yapılan başka usülsüzlükler var. Büyükşehir Belediyesi'nin himayesinde yürüyen projelerde göz yumulan usülsüzlükler...