BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.433,32
HABER /  DÜNYA

Kadir Özcan’a anlamlı veda

Geçirdiği kalp krizi sonucu önceki akşam evinde hayatını kaybeden 1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan için Trabzon’da futbolun kalbi o...

Abone ol

Geçirdiği kalp krizi sonucu önceki akşam evinde hayatını kaybeden 1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan için Trabzon’da futbolun kalbi olarak gösterilen Yavuz Selim Sahası’nda bir tören düzenlendi.
Tabutu sahaya futbolcularının omuzlarında getirilen Kadir Özcan için düzenlenen törene, bir dizi program için sabah saatlerinde Trabzon’a gelen Bakanlar Erdoğan Bayraktar ve Fatma Şahin’in yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekili ve eskitakım arkadaşı Faruk Özak, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Vali Abdil Celil Öz, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 1461 Trabzon Kulübü Başkanı Şaban Bülbül,Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, A Milli Takım ve Trabzonspor eski teknik direktörü Şenol Güneş, eski Milli Takım Teknik Direktörü Metin Türel, TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber, 1461 Trabzon takımı futbolcuları, Trabzon’daki futbol kulüplerinin yöneticileri ve sporcularının yanı sıra Trabzonsporlu eski futbolcular, yakınları ve sevenleri katıldı.
Kadir Özcan için Yavuz Selim sahasında düzenlenen törende ilk sözü 1461 Trabzon takım kaptanı Barış Memiş aldı. Konuşmakta oldukça zorlanan genç oyuncu, Kadir Özcan’ın kendilerine her zaman bir baba gibi yaklaştığını belirterek, "Trabzon futbolunun efsane oyuncularından ve teknik adamlarından Kadir Özcan bizim babamızdı. Bize her zaman siz her şeyin en iyisini hak ediyorsunuz derdi. O bizi hep güzel yerlerde görmek istemişti. Kendimizi avutmayacağız. Onun bize görmek istediği yerlerde olmak için çalışacağız. O bize bir miras bıraktı. O’nun ismini layık olduğu şekilde yükseltmeye çalışacağız" dedi.

HACIOSMANOĞLU, "O’NU ANLATMAYA GEREK YOK. İSMİNİ ALTIN HARFLERLE TARİHE YAZDIRMIŞTIR"
Trabzonspor Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Kadir Özcan’ın saygıdeğer bir dostu olduğunu belirterek, "Ölmeden iki saat önce konuştuk. Ben de bir cenazeden geliyordum kulüpte buluşacaktık ama nasip olmadı. Onu anlatmaya gerek yok kendisini altın harflerle tarihe yazdırmıştır. Allah mekanını cennet etsin, günahlarını affetsin. Ailesine sabırlar diliyorum. Onlar bundan sonra benim kardeşim olarak yaşayacaklar. Camiamıza başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

ERDOĞAN BAYRAKTAR: "KADİR ÖZCAN’IN EKTİĞİ SEVGİ TOHUMLARI ÇİÇEK AÇACAKTIR"
Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise yaptığı konuşmada, Kadir Özcan’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, "Kadir Özcan, futbolculuk yaşamı boyunca hep sevgi tohumları ekti. Bu tohumlar Trabzon’da çiçek açacak meyve verecektir. Kaybı Trabzon ve Türk futbol camiasını derinden yaralamıştır. Ailesine sabırlar diliyorum" dedi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de, "Hayat bir sınav ve bir oyun. Önemli olan bu oyunu nasıl oynadığın. Kadir hocamızı bütün Türkiye seviyordu. Ailesine ve Trabzonspor camiasına başsağlığı ve sabırlar diliyorum" ifadelerini kullandı.

GÜNEŞ, "KADİR GİTTİ, ARKASINDAN BİZ DE GİDECEĞİZ. BU TAKIM EKSİK DE OLSA YOLUNA DEVAM EDECEK"
Kadir Özcan’ın eski takım arkadaşı, A Milli Takım ve Trabzonspor eski teknik direktörü Şenol Güneş ise törende yaptığı konuşmada, "Bugün kimin konuştuğu değil kardeşimizin toprağa verilirken cennete gitmesi için dua nedeniyle buradayız. Başka bir şey için değiliz. Kadir kardeşimizi anlatmaya kalksak kitaplara sığmaz. O bir arkadaşı kart gördüğü zaman o da peşinden kart görerek dışarı çıkan bir arkadaştı. Yalnız hiç bir yere gitmezdi. Bugün tek başına gidiyor. Ölümün soğuk yüzünü bize göstermek için ama acısını bize bıraktı. 61 yaşında Kadir’i kaybettik. Tesadüflerin bir araya geldiği bir günde kaybettik. Kadir gitti ama biz de arkasından gideceğiz. Bu takım eksik de olsa yoluna devam edecek ama sonunda bir yerde birleşeceğiz. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" diye konuştu.
Takım arkadaşlarından eski Devlet Bakanı Faruk Özak ise Kadir Özcan’ın ani ölümünün herkesi üzdüğünü belirterek,"Onu anlatmaya kalksak zaman bize yetmez. Gerçekten varını yoğunu Trabzon futbolu için veren bir insandı. Allah mekanını Cennet etsin" şeklinde konuştu.
Kadir Özcan, bugün ikindi namazı sonrasında Akçaabat Kavaklı Akcami’de ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.
(İHA)