BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40
HABER /  GÜNCEL

Kadir Mısıroğlu kimdir aslen nereli? Atatürk sözleri

Kadir Mısıroğlu Atatürk ve cumhuriyet düşmanlığı ile biliniyor. En son Kurtuluş savaşı için 'Keşke Yunanlılar kazansaydı' diyerek herkesin tepkisini çekti. Peki Kadir Mısıroğlu kimdir aslen nerelidir? İşte Kadir Mısırlıoğlu ve Atatürk'le ilgili söyledikleri.

Abone ol

Kadir Mısıroğlu twitterdan attığı "Mustafa Kemal'le zerre muhabbeti olan cenazeme gelmesin" sözleri ile Atatürk düşmanlığını açıkça ortaya koyan bir isim. Youtube üzerindeki kanalından yayınladığı videolarla aleni hakaretler eden Kadir Mısıroğlu kimdir ve aslen nerelidir?

Kadir Mısıroğlu 24 Ocak 1933 doğumlu. Aslen Akçaabatlı olan Kadir Mısıroğlu, Atatürk ve laiklik karşıtlığı ile kendine taraftar buluyor. "Atatürk İngilizlerin adamı" iddiasında bulunan Kadir Mısırlıoğlu'nun 1983'te İngiltere'den siyasi sığınma istediği ortaya çıkmıştı.  

Kadir Mısıroğlu Atatürk ve Yunan için ne demişti?  Cumhuriyet  ve Atatürk aleyhine söylemleriyle bilinen Kadir Mısıroğlu, tepki çeken şu sözlerin sahibi:
*'Beni tefe koyarlar ama keşke Yunan galip gelseydi. Ne hilafet yıkılırdı. Ne şeriat yıkılırdı. Ne medreseler lağvedilirdi. Ne hocalar asılırdı. Hiç biri olmazdı"
*Mustafa Kemal ile zerre muhabbeti olan cenazeme gelmesin.

*Atatürk heykellerini kastederek "Köpek leşi gibi sürüklendiğini göreceksiniz" demişti.