BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,83
HABER /  GÜNCEL

Kadir İnanır İmralı'yı izleyecek!

İmralı’da hakemlik yapacak izleme heyeti belirlendi. Kadir İnanır'ın da izleme heyetinde olduğu açıklandı.

Abone ol

ABDULLAH Öcalan, HDP ve KCK tarafının, “Abdullah Öcalan’ın çerçevesini belirlediği 10 madde üzerinde mutabakat sağlanırsa PKK’ya silah bırakma çağrısı gelir” şartının ilk adımı dün atıldı.

Devlet heyeti ile Öcalan ve HDP heyetinin 10 maddeyi müzakere edecekleri süreçte, vaatler ve atılan adımlar konusunda İmralı’da hakemlik yapacak izleme heyeti belirlendi.

Heyet, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın dün HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile görüşmesinde şekillendi. Akdoğan heyette yer almasını istedikleri isimleri Buldan’a iletti. Son şekli, HDP’lilerin Öcalan ile yapacakları görüşme sonrasında netleştirilecek listeye ilişkin Buldan, “Akil İnsanlar arasından oluşturuldu, açıklamayı hükümet kanadı yapacak” dedi. Nevruz’a (21 Mart) kadar 10 maddede asgari düzeyde bir mutabakat sağlanması halinde Öcalan’ın 28 Şubat’ta Dolmabahçe’de Sırrı Süreyya Önder aracılığıyla yaptığı silah bırakma çağrısını resmileştirmesi bekleniyor.

Şu an için izleme heyetinde yer alması kesinleşen tek ismin, Öcalan’ın da sıcak baktığı sanatçı Kadir İnanır olduğu belirtildi. İzleme heyetinin bir sonraki İmralı ziyaretine katılacağı belirtilirken, adaya 6’şar kişilik gruplar halinde gidilmesi planlanıyor. Akil İnsanlar Heyeti’nden şu isimler hükümetin listesinde: Rifat Hisarcıklıoğlu, Can Paker, Tarhan Erdem, Yılmaz Ensaroğlu, Ahmet Taşgetiren, Deniz Ülke Arıboğan, Yusuf Şevki Hakyemez.