BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.423,85
HABER /  GÜNCEL

Kadınların yüzde 63ü görücü usulü evleniyor!

2 bin 323 kadınla yüz yüze görüşerek anket yapıldı. Bu anketin soncuna göre kadınların yüzde 63'ü görücü usulu evlenmiş.

Abone ol

Kamer Vakfı Gaziantep Şubesi tarafından yapılan anket açıklandı. 2 mahallede yapılan ankete göre kadınların yüzde 63.5'i görücü usulüyle evlendi.

Grand Otel Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Okur, TÜİK Gaziantep Bölge Müdürü Ahmet Tan, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Kamer Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Aynur Yıldıray'ın yanı sıra Sivil Toplum Örgütleri üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Okutan, "KAMER tarafından aile içi ve çevrede kadın yaşamının geliştirilmesi yönünde çözüm yolları aranan kadınlarımızın ortak sorunlarının giderilmesi için toplumsal iş birliği çok önemlidir. Gönüllülük temelinde yapılan bu çalışmalarından ötürü Kamer Vakfı'na teşekkür ediyorum" dedi.

Kamer Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Aynur Yıldıray slayt gösterisi ile yaptığı sunumda Düztepe ve Üçoklar mahallerinde 2 bin 323 kadınla yüz yüze görüşerek anket yaptıklarını ifade ederek, "Anketimiz sırasında uygulanan şiddetle ilgili nerelerden destek alınabilir gibi konularda kadınlarımızı bilgilendirdik. Ziyaret ettiğimiz kadınların profilini çıkarmaya çalıştık. İhtiyaçlarını tespit etmeye çalıştık. Bu bölgenin seçilmesinin amacı ise kent merkezine yapılan göçlerde kadınlarımızın durumudur" diye
konuştu.

Anketin sonuçlarını da açıklayan Yıldıray, "Yaptığımız ankette kadınlarımıza evlilik yaşlarını sorduk. Cevap veren 2 bin 178 kadınlardan en küçüğü 12 en büyüğü 45 olarak belirlendi.

Nasıl evlendiniz sorusuna ise 2 bin 184 kadınımızdan yüzde 63.5'i görücü usulü, yüzde 20.1'i akraba evliliği, yüzde 15'i anlaşarak-severek evlendiklerini tespit ettik. Geriye kalan yüzde 1.3 ise kaçarak, berdel, beşik kertmesi ve kuma olarak belirlendi" dedi.

Anket verilerinde kadınların ayrıca medeni durumu, çocuk sayısı, engelli çocuk sayı gibi birçok alanda sorular soruldu.