BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Kadınların kabusu yakayı ele verdi!

Kendilerini aile hekimi olarak tanıtarak kadınların evlerini soyan hırsızlar polis tarafından gözaltına alındı

Abone ol

İstanbul'un çeşitli ilçelerinde kendilerini ''aile hekimi'' gibi tanıtarak girdikleri 10 ayrı kadının evinde, mağdurları ilaç ve iğneyle bayıltıp, yüklü miktarda ziynet eşyası çaldıkları iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı. 

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği, bir süre önce kendilerini ''aile hekimi'' gibi tanıtarak, evlerden hırsızlık kişilere yönelik özel bir ekip kurarak çalışma başlattı. Çalışmalar sonucu şüphelilerin girecekleri evlerde önceden keşif yaptıkları ve özellikle kadınların oturduğu evleri seçtikleri belirlendi. 

Şüphelilerden bir kişi, mağdurlar tarafından emniyetteki kayıtlardan teşhis edildi. Konuyla ilgili geniş çaplı yürütülen soruşturma sonucunda Avcılar'da belirlenen adrese 3 gün önce düzenlenen operasyonda şüpheliler Cem E. (35), Hamza K. (28), Mehmet G. (30) gözaltına alındı. 

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, 2 silah, 13 fişek, sahte Sağlık Bakanlığı personeli kimlik kartı, tansiyon aletleri, enjektörler ve mağdurları uyutmakta kullandıkları veteriner ilaçları ve iğneler ele geçirildi. 

Şüphelilerin medikal sektöründe pazarlamacı olarak çalıştıkları, köpeklerin nakil işlemlerinde bayıltıcı olarak kullanılan bir ilaç ve iğne ile mağdurları bayıltarak ziynet eşyalarını çaldıkları, söz konusu yöntemle Kadıköy, Şişli, Zeytinburnu, Kağıthane ve Kartal ilçelerinde 10 ayrı kadının evinden yüklü miktarda ziynet eşyası gasbettikleri belirlendi.  

Emniyet yetkilileri, ''aile hekimliği'' uygulamasına İstanbul'da 1 Kasım 2010 tarihinde geçildiğini, vatandaşların mutlaka sağlık ocaklarına giderek aile hekimleriyle tanışmaları gerektiğini bildirdi.

Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler daha sona Şişli Adliyesine sevk edildi.